Arrenca el III Congrés Internacional sobre el potencial dels Boscos en la Salut

06/10/2019 - 18:44

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut acollirà una nombrosa representació de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals a nivell mundial com la International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM, amb seu a Japó), la International Nature and Forest Therapy Alliance (INFTA, amb seu a Austràlia) o l’Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT, amb seu als EEUU). Vinguts dels cinc continents tots comparteixen un interès comú: la voluntat de conservació i valorització dels boscos d’alt valor ecològic i terapèutic.

El Congrés, actuarà de node i oferirà una oportunitat única de generar sinèrgies entre els participants. El Congrés s’estructura en quatre jornades diferents que van del 7 al 10 d'octubre. Després d'una benvinguda el dia 7 al Centre Cultural la Mercè de Girona, el segon dia es durà a terme un treball de camp amb bany de boscos inclosos a la comarca de la Garrotxa. Els dies 9 i 10 seran íntegres de ponències i taules rodones, al Palau de Congressos de la ciutat de Girona, per escoltar als experts .

D’altra banda, és una molt bona oportunitat de posicionar Catalunya al capdavant d’una iniciativa que pretén el desplegament d'una nova tecnologia forestal i com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació a un àmbit de treball, el de “natura/bosc i salut”, que compta amb una creixent projecció i interès a nivell global.

El Congrés, organitzat per l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, “la Caixa”, la Diputació de Girona, i la Diputació de Barcelona. També, amb la col·laboració de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, de la Fundació de la Caixa d’Enginyers, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de Turisme Garrotxa, del Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, del Consell Comarcal de la Garrotxa, de l’Ajuntament de Girona, de l’Ajuntament d’Olot, de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, i de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Trobareu el programa i més informació del Congrés a la web www.selvans.ong/congress2019


 

Relacionats

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Opinió

 A cada moment, arreu del món, una quantitat incommensurable de mots moren pocs instants després de ser emesos. Són llavors que cauen en terra erma, poca cosa més que esquitxades orgàniques de curt abast. Altres paraules, en canvi, troben en el seu camí interlocutors receptius on poden fructificar i generar reaccions emocionals i intel·lectuals de tota mena i intensitat.

Opinió

Una idea recorre el planeta i no és altra que el gran reset. El gran reset està vinculat en certa forma al COVID i el raonament que l’impulsa és el següent: la pandèmia ha mostrat la debilitat de moltes estructures del sistema i, no només això, ha posat de manifest que aquestes estructures ja no són útils per al futur. En conseqüència cal reiniciar el sistema amb uns altres paràmetres.

Butlletí