Arrenca el III Congrés Internacional sobre el potencial dels Boscos en la Salut

06/10/2019 - 18:44

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut acollirà una nombrosa representació de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals a nivell mundial com la International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM, amb seu a Japó), la International Nature and Forest Therapy Alliance (INFTA, amb seu a Austràlia) o l’Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT, amb seu als EEUU). Vinguts dels cinc continents tots comparteixen un interès comú: la voluntat de conservació i valorització dels boscos d’alt valor ecològic i terapèutic.

El Congrés, actuarà de node i oferirà una oportunitat única de generar sinèrgies entre els participants. El Congrés s’estructura en quatre jornades diferents que van del 7 al 10 d'octubre. Després d'una benvinguda el dia 7 al Centre Cultural la Mercè de Girona, el segon dia es durà a terme un treball de camp amb bany de boscos inclosos a la comarca de la Garrotxa. Els dies 9 i 10 seran íntegres de ponències i taules rodones, al Palau de Congressos de la ciutat de Girona, per escoltar als experts .

D’altra banda, és una molt bona oportunitat de posicionar Catalunya al capdavant d’una iniciativa que pretén el desplegament d'una nova tecnologia forestal i com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació a un àmbit de treball, el de “natura/bosc i salut”, que compta amb una creixent projecció i interès a nivell global.

El Congrés, organitzat per l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, “la Caixa”, la Diputació de Girona, i la Diputació de Barcelona. També, amb la col·laboració de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, de la Fundació de la Caixa d’Enginyers, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de Turisme Garrotxa, del Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, del Consell Comarcal de la Garrotxa, de l’Ajuntament de Girona, de l’Ajuntament d’Olot, de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, i de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Trobareu el programa i més informació del Congrés a la web www.selvans.ong/congress2019


 

Relacionats

Entrevista

La doctora Hiroko Ochiai és especialista en teràpia de bosc, reconeguda internacionalment per la seva recerca en aquest camp. Vinguda del Tokyo Medical Center, on dirigeix diversos departaments, ha estat una de les veus més esperades al congrés internacional El potencial dels boscos en la salut que s’ha celebrat a Girona i a la comarca de La Garrotxa entre el 7 i el 10 d’octubre amb un gran èxit d’assistència. Sostenible ha conversat amb ella sobre el vessant humà, científic i social de la teràpia de bosc.

Opinió

Una gran pressió ambiental amenaça la vida dels milers d’ espècies que conformen la biodiversitat marina mediterrània, una de les més riques del món i la de les praderies de posidònia, un dels ecosistemes que més refugi ofereix a la vida marina com s’explica el documental Salvemos el Mediterráneo, que ha dirigit el biòleg i fotògraf submarí Manu San Félix.

Notícia

El passat 8 i 9 de febrer, el municipi de Deltebre ha celebrat dues sessions matinals de neteja de les platges del municipi. En total, han estat més de 500 les persones que de manera desinteressada han participat i han permès recollir al voltant de 300 sacs (3.000kg) amb residus de les platges com a conseqüència del pas del temporal Glòria per Deltebre.

Butlletí