L'Ajuntament de Girona impulsarà l'ús dels vehicles elèctrics compartits entre el personal municipal

Font: Ajuntament de Girona

03/10/2019 - 09:00

L’Ajuntament de Girona té el compromís d’impulsar l’ús dels vehicles elèctrics compartits entre el personal municipal i ho treballarà a través de la cooperativa Som Mobilitat. El consistori incorporarà un vehicle elèctric a la seva flota per als desplaçaments per motius laborals dels treballadors i treballadores.

La voluntat és que aquest vehicle estigui disponible de dilluns a divendres, de 8 a 15 h, per al personal municipi i que, fora d’aquest horari, el cotxe estigui disponible per a la ciutadania que vulgui fer ús d’aquests sistema de compartició de vehicles i que sigui soci o sòcia de la cooperativa.

“El nostre objectiu és fomentar la sostenibilitat en els desplaçaments dins de la ciutat i una bona manera d’incentivar-ho és apostant pels cotxes elèctrics compartits dins de la flota municipal”, ha ressaltat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, que ha explicat : “amb aquesta acció es vol seguir contribuint a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle”, seguint el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible de Girona (PACES). Al mateix temps, en coherència amb aquest pla, l’Ajuntament de Girona donarà de baixa un vehicle dièsel de la flota de vehicles municipals.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut posar en valor la creixent conscienciació en la defensa del medi ambient. “Girona és una ciutat que, des d’àmbits molt diversos, fa una clara aposta per la sostenibilitat, també amb polítiques municipals encaminades a la reducció dels efectes del canvi climàtic”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha indicat també que “compartim que aquesta és una de les problemàtiques més importants avui en dia al planeta, i des de l’Ajuntament de Girona hem de ser també part de la resposta global que hem de donar com a societat”.

Som Mobilitat és una cooperativa de mobilitat sostenible al territori. Aquesta opció de ús de vehicle elèctric i compartit ja s’ha implantat en altres administracions de les comarques gironines com l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa.


 

Relacionats

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article

Ambdós equips són de 50 kW i permeten carregar, sense cost per a l'usuari, el 100 % de la bateria en menys de 30 minuts, amb possibilitat de carregar dos vehicles alhora.

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Butlletí