Colau demana des de l’ONU més finançament contra la contaminació i per fer front a l'emergència climàtica

Font: Betevé

25/09/2019 - 12:26

L'alcaldessa ha presidit a les Nacions Unides, a Nova York, la inauguració de la cimera mundial de ciutat sobre l'emergència climàtica. Colau ha enviat un missatge als Estats perquè reconeguin les ciutats com a “aliades, sòcies i protagonistes de l’acció climàtica”. L’alcaldessa ha demanat que les ciutats participin en la governança i en la distribució del finançament per fer més efectiva l’actuació.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit a les Nacions Unides la inauguració de la cimera mundial de ciutats sobre l’emergència climàtica. Hi han participat els principals caps d’Estat i de govern per debatre sobre el repte de l’emergència climàtica i fer un seguiment dels objectius adoptats en l’Agenda 2030. Colau ha enviat un missatge als Estats perquè reconeguin les ciutats com a “aliades, sòcies i protagonistes de l’acció climàtica”. L’alcaldessa ha demanat que les ciutats participin en la governança i en la distribució del finançament per fer més efectiva l’actuació. Una petició que ja havia fet en la jornada prèvia, quan va participar en la cimera climàtica organitzada per les Nacions Unides també a Nova York.

 

“Solucions concretes”

L’alcaldessa de Barcelona ha lamentat que cimeres com la que aquests dies se celebra a Nova York no tinguin un retorn a la societat, que vol solucions concretes”. Segons Colau, les ciutats han de ser protagonistes del canvi: “Els estats ens necessiten, no només han de venir aquí a escoltar-nos”, ha dit. En aquest sentit, ha proposat que s’estableixin mecanismes estables de col·laboració amb els estats que incloguin millores en el finançament i la governança.

 

Colau demana des de l’ONU més finançament contra la contaminació

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha demanat des de l’ONU més finançament per a les polítiques contra el canvi climàtic. Colau ho ha dit en el marc de la cimera climàtica organitzada per les Nacions Unides a Nova York, en què també estan citats caps d’estat i de govern. Per això, en roda de premsa, l’alcaldessa ha denunciat que “les ciutats estem absolutament infrafinançades” i que “no tenim accés directe als fons, però hem de fer les principals accions contra l’emergència climàtica”.

Colau ha reconegut que el 70 % de les emissions contaminants es produeixen a les ciutats i, per això, “volem ser part de la solució” al canvi climàtic. En aquest sentit l’alcaldessa s’ha adreçat als governs estatals: “Que comptin amb nosaltres, no només puntualment a cimeres”. I ha afegit: “Que puguem accedir a fons per potenciar el transport públic i l’energia renovable que necessitem”.


 

Relacionats

Butlletí