L’Ajuntament de Montcada i Reixac se suma al moviment 'Fridays for Future' i participarà en diverses accions contra l’emergència climàtica

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

20/09/2019 - 15:12

El consistori formarà part d'algunes de les iniciatives que aquests dies se celebraran a Catalunya amb motiu de la #WeekForFuture.

Després de la reunió del Consell d’alcaldies del Vallès Occidental celebrada el passat dilluns 16 de setembre, on es va declarar l’emergència climàtica a la comarca i es va anunciar la voluntat de redactar un Pla de qualitat de l’aire que comptés amb la implicació de tots els municipis, l’Ajuntament s’ha sumat al moviment Fridays for Future, una iniciativa global que lluita contra el canvi climàtic.

En el primer Consell d’alcaldies del mandat 2019-2023, l’alcaldessa, Laura Campos, va refermar el compromís de Montcada i Reixac en la lluita contra la crisi climàtica actual, assegurant que des de l’Ajuntament ja s’estan duent a terme accions al respecte, alhora que va reiterar la necessitat que totes les administracions treballin de la mà per protegir el medi ambient. “En un cas tan greu com el de l’emergència climàtica que ens afecta actualment, és vital que tots els municipis ens coordinem per tal de fer front a uns riscos que ja no són cosa del futur, sinó del present. Si no s’actua ja, els efectes seran irreversibles”, ha explicat.

Algunes d’aquestes accions estan vinculades a la campanya de sensibilització coneguda com a #WeekForFuture i que tindrà lloc del 20 al 27 de setembre. Precisament els dies 20 i 27, una representació institucional assistirà a les manifestacions convocades pel moviment a Sabadell (divendres 20 de setembre, a les 18 h, a la plaça de l’Alcalde Marcet; ara coneguda com a plaça de les Dones del Tèxtil) i a Barcelona (divendres 27 de setembre, a les 18 h, a Jardinets de Gràcia). Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant celebrar accions contra el canvi climàtic a Montcada i Reixac pel mateix dia 27, quan Fridays for Future ha organitzat una vaga mundial pel clima. Finalment, l’alcaldessa assistirà, els dies 24 i 25 d’octubre, al 1r Congrés per la Qualitat de l’Aire que ha organitzat l’Ajuntament de Sabadell juntament amb la Diputació, la Generalitat i AMB.

Compromís amb el medi ambient

En línia amb la lluita contra la crisi climàtica, l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha redactat el Pla d’acció per a la millora de la qualitat de l’aire a Montcada i Reixac, que es portarà a Ple el proper mes d’octubre. El document recull les fonts d’emissió de contaminants a l’atmosfera (òxids de nitrogen i partícules PM10), que provenen d’activitats industrials, trànsit i fonts domèstiques. Així mateix, el Pla també avalua la qualitat de l’aire del municipi i estableix 26 accions encaminades a reduir les emissions a l’aire dels contaminants.

Així mateix, l’equip de govern municipal té previst presentar al pròxim Ple, que tindrà lloc el dijous 26 de setembre, una moció per a la declaració d’emergència climàtica que ha impulsat l’Observatori de la Sostenibilitat i que altres ajuntaments de Catalunya tenen previst donar llum verda.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els estats que pateixen i patiran amb més duresa els efectes del canvi climàtic reclamen un “pacte d’emergència” per prendre mesures que frenin l’augment de les temperatures. El seu objectiu més immediat és pressionar a la cimera climàtica COOP26 que tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) el proper mes de novembre perquè s’adoptin polítiques que evitin la “catàstrofe climàtica” imminent.

Article

Aquest vídeo il·lustra alguns dels principals impactes del canvi climàtic a la metròpolis i com hi està treballant l'AMB per abordar-los des de diferents projectes i àmbits d’actuació.

Article

Els parcs de Can Buxeres, de les Planes i de l’Alhambra s’integren en aquesta iniciativa que té per objectiu proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes L’Ajuntament està elaborant una proposta per incrementar l’any que ve els espais amb una xarxa secundària a exteriors i equipaments municipals.

Butlletí