Som Energia se suma a la vaga mundial pel clima

Font: Som Energia

18/09/2019 - 12:56

La cooperativa Som Energia és conscient de la situació d’emergència climàtica mundial i de la necessitat que es prenguin les mesures necessàries per reduir ràpidament les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Per això, Som Energia ha signat el Manifest 27 de setembre vaga mundial pel clima, i forma part de les 300 organitzacions en defensa del futur, un planeta viu i un món més just que, de moment, s’han unit a la convocatòria.

A més, per al dia en què hi ha convocada la vaga, i segons el que ha decidit el Consell Rector, la cooperativa tancarà les oficines, a Girona, i per tant, no oferirà atenció telefònica ni per correu electrònic.

La cooperativa aprofita per animar tothom a mobilitzar-se per l’emergència climàtica, sumant-se a la vaga del dia 27, o bé participant d’alguna de les convocatòries organitzades pels Grups Locals o d’altres que hi ha arreu del territori.

Som Energia forma part de la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, que està present a 2020 Rebelión por el Clima, Alianza por el Clima i Alianza por la Emergencia Climática. Aquestes són, junt amb Fridays for Future, les organitzacions que han impulsat la convocatòria.

Relacionats

Notícia

Són sis línies de subvencions del Servei de Medi Ambient, concedides als ajuntaments de la demarcació en el marc de la campanya "Del pla a l'acció (2020-2021)". S'hi inclouen, entre d'altres, actuacions d'estalvi energètic en enllumenat i instal·lacions i equipaments esportius, l'adquisició de vehicles elèctrics i punts de recàrrega i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Article

Ambdós equips són de 50 kW i permeten carregar, sense cost per a l'usuari, el 100 % de la bateria en menys de 30 minuts, amb possibilitat de carregar dos vehicles alhora.

Entrevista

Joan Herrera, exdirector de l’IDAE i actual director d’acció ambiental i energia de l’Ajuntament del Prat, ens explica en aquesta entrevista com la pandèmia hauria d’accelerar la transició energètica i la reconnexió entre el planeta, la ciutadania i biosfera. Insisteix que hauríem de sortir de la crisi preparant-nos per la propera crisi climàtica i apunta al món local com a protagonista i motor de la nova transició energètica, accelerada pel canvi tecnològic i legislatiu.

Butlletí