Som Energia se suma a la vaga mundial pel clima

Font: Som Energia

18/09/2019 - 12:56

La cooperativa Som Energia és conscient de la situació d’emergència climàtica mundial i de la necessitat que es prenguin les mesures necessàries per reduir ràpidament les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Per això, Som Energia ha signat el Manifest 27 de setembre vaga mundial pel clima, i forma part de les 300 organitzacions en defensa del futur, un planeta viu i un món més just que, de moment, s’han unit a la convocatòria.

A més, per al dia en què hi ha convocada la vaga, i segons el que ha decidit el Consell Rector, la cooperativa tancarà les oficines, a Girona, i per tant, no oferirà atenció telefònica ni per correu electrònic.

La cooperativa aprofita per animar tothom a mobilitzar-se per l’emergència climàtica, sumant-se a la vaga del dia 27, o bé participant d’alguna de les convocatòries organitzades pels Grups Locals o d’altres que hi ha arreu del territori.

Som Energia forma part de la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, que està present a 2020 Rebelión por el Clima, Alianza por el Clima i Alianza por la Emergencia Climática. Aquestes són, junt amb Fridays for Future, les organitzacions que han impulsat la convocatòria.

Relacionats

Entrevista

Philips Gareth Brydon és Director del Departament de Canvi Climàtic de l’African Development Bank, la primera institució de finançament per al desenvolupament del continent africà. Ens va explicar durant la COP-25 el fort lligam entre la pobresa i el canvi climàtic, i com l'adaptació és cada cop més l'objectiu de les seves activitats. El seu discurs ens confronta amb la justícia climàtica, ja que Àfrica és un dels països mes vulnerables al canvi global i en canvi només contribueix amb un 3% al total d'emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Notícia
Es presenta el Primer informe global sobre energies renovables d'IRENA

La primera perspectiva mundial de les renovables de l'Agència Internacional de les Energies Renovables (IRENA) mostra que la descarbonització del sistema energètic dóna suport a la recuperació a curt termini després de la COVID-19, alhora que permet crear economies i societats inclusives i resilients.

Acte
25/03/2020 - 10:00
Auditori de l'Edifici Vèrtex de la UPC, Barcelona

Butlletí