Desclouen cinc dels 160 ous que dues tortugues babaues deixaren a Eivissa

Font: IB3

13/09/2019 - 16:09

Les dues pòstes d’ous de tortuga marina que varen aparèixer aquest estiu al sud d’Eivissa finalment van ser traslladades dissabte passat a una incubadora del centre del Cofib a sa Coma. Dels 160 ous que varen enterrar a l’arena entre les dues tortugues babaues (caretta caretta) al juliol, al final només 38 d’ells han resultat viables. Cinc tortuguetes, de fet, ja han nascudes i han desclòs els ous en les darreres hores.

El mal temps va accelerar el desenterrament dels ous de tortuga babaua dissabte passat. Gràcies a la incubadora que el Cofib té a sa Coma ja n’han nascut els primers cinc exemplars. Al final, dels 160 ous posats per dues tortugues a Platja d’en Bossa i Eivissa, 38 ous eren viables, i amb els primers naixements en queden 33. La majoria provenen de la primera posta, la d’aquesta tortuga careta detectada a Platja d’en Bossa el 25 de juliol, quan va pondre 58 ous.

En el cas de la posta des Cavallet, la majoria dels 102 ous s’han perdut perquè podrien no haver estat ben fecundats.

Per tant ara, dels 160 ous descoberts, en queden 38 amb possibilitats de tirar endavant, cinc dels quals ja desclosos. Una volta se sàpiga el nombre total de tortugues nascudes es transportaran a centres de recuperació de Mallorca i València perquè creixin amb seguretat. Hi seran almenys un any fins que tenguin prou pes per amollar-les a les mateixes platges triades per ses mares.

A la natura, tan sols una de cada mil tortugues marines arriben a adultes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona
Notícia

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Butlletí