Desclouen cinc dels 160 ous que dues tortugues babaues deixaren a Eivissa

Font: IB3

13/09/2019 - 16:09

Les dues pòstes d’ous de tortuga marina que varen aparèixer aquest estiu al sud d’Eivissa finalment van ser traslladades dissabte passat a una incubadora del centre del Cofib a sa Coma. Dels 160 ous que varen enterrar a l’arena entre les dues tortugues babaues (caretta caretta) al juliol, al final només 38 d’ells han resultat viables. Cinc tortuguetes, de fet, ja han nascudes i han desclòs els ous en les darreres hores.

El mal temps va accelerar el desenterrament dels ous de tortuga babaua dissabte passat. Gràcies a la incubadora que el Cofib té a sa Coma ja n’han nascut els primers cinc exemplars. Al final, dels 160 ous posats per dues tortugues a Platja d’en Bossa i Eivissa, 38 ous eren viables, i amb els primers naixements en queden 33. La majoria provenen de la primera posta, la d’aquesta tortuga careta detectada a Platja d’en Bossa el 25 de juliol, quan va pondre 58 ous.

En el cas de la posta des Cavallet, la majoria dels 102 ous s’han perdut perquè podrien no haver estat ben fecundats.

Per tant ara, dels 160 ous descoberts, en queden 38 amb possibilitats de tirar endavant, cinc dels quals ja desclosos. Una volta se sàpiga el nombre total de tortugues nascudes es transportaran a centres de recuperació de Mallorca i València perquè creixin amb seguretat. Hi seran almenys un any fins que tenguin prou pes per amollar-les a les mateixes platges triades per ses mares.

A la natura, tan sols una de cada mil tortugues marines arriben a adultes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Notícia

Segons l'informe L’estat de la biodiversitat a Espanya, a Catalunya el grup taxonòmic més amenaçat és el dels artròpodes, amb 33 espècies, seguit dels taurons i les rajades, amb 26, i les plantes, amb 14.

Butlletí