Presentació del llibre 'Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos' de Carme Valls-Llobet

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

06/09/2019 - 11:02

 

Convidada per l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, la Dra. Carme Valls-Llobet, ha presentat el seu darrer llibre: Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos. Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes.

Carme Valls-Llobet, metgessa endocrinòloga, especialista en salut amb perspectiva de gènere, és pionera a l'estat espanyol en estudiar les diferències de mortalitat i morbilitat entre dones i homes i ha estat una figura imprescindible en el moviment internacional que va impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat a l'estudi dels problemes de salut que més habitualment pateixen les dones.

Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes. "La contaminació del medi pot actuar sobre la salut de les persones, sobre la seva biologia però també sobre el seu cervell. No tan sols afecta sobre la salut de les persones adultes sinó també en la de les criatures, fins i tot, en la seva fase embriològica".


 

Relacionats

Article
Vídeo en anglès amb subtítols en castellà


Cal un canvi de sistemes per abordar la causa de la contaminació per plàstics. Combina la reducció dels usos plàstics més problemàtics i innecessaris amb tres canvis de mercat: Reutilitzar, Reciclar i Reorientar i Diversificar, i accions per fer front al llegat de la contaminació plàstica. 

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Butlletí