Martorelles instal·la el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi

04/09/2019 - 12:00

L’Ajuntament de Martorelles va instal·lar durant la tercera setmana de juliol el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi. L'estació, de modalitat semirapida, permet carregar fins a 22 kw i compta amb dues preses per a carregar dos vehicles de forma simultània. Ubicat a l'avinguda d'en Piera davant la Policia Local, permetrà la càrrega simultània de dos vehicles.

El punt de recàrrega és públic, disponible per a tots els vehicles 100% elèctrics, i està ubicat a l'avinguda d'en Piera davant la Policia Local. Una presa està reservada pel cos de seguretat que ha estrenat aquest mes de juliol el seu primer vehicle elèctric (fotografia), un Nissan Leaf totalment equipat per a les tasques policials. 

Perquè els ciutadans i ciutadanes amb vehicles elèctrics  puguin fer-ne ús, només han d'estar donats d'alta a la plataforma Elctromaps, tenir la targeta Live o demanar-ne una a l'OAC de l'Ajuntament. 

El punt de recàrrega permet que hi hagi dos vehicles carregant simultàniament i disposa de sistema intel·ligent de càrrega, amb control a distància per una empresa externa que en fa el manteniment. El cost total de l'actuació és de 10.937,19 euros, i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 1.000 euros i la resta amb fons propis de l'Ajuntament.

El nou punt de recàrrega és la primera de les accions que el municipi implantarà per a fomentar la mobilitat elèctrica. El consistori està adherit al Pacte d'Alcaldes 2020 amb un compromís per a la millora de la sostenibilitat municipal i la voluntat de fomentar la mobilitat elèctrica.

Martorelles és la tercera població del Baix Vallès que instal·la un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics.


 

Relacionats

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Butlletí