Quants voluntaris i voluntàries ambientals hi ha a Catalunya?

Font: Xarxanet

14/08/2019 - 09:02

La Xarxa per la Conservació de la Natura llença una enquesta per avaluar quantes persones estan implicades en la defensa del medi ambient com a voluntàries, quin és el seu perfil i el de les entitats que les acullen.

El Baròmetre del Tercer Sector Ambiental del 2018 va recollir que el 62% de les entitats ambientals compten amb persones voluntàries, que arriben a 6.500 persones, de les quals un 61% són dones.

Ara la Xarxa per la Conservació de la Natura inicia un estudi que té per objectiu analitzar la participació en entitats ambientals, a través dels programes de voluntariat, i també grups informals dedicats al medi ambient: en general totes les persones que es mobilitzen per la sensibilització ambiental, la recollida de residus d'espais naturals, l'observació de biodiversitat, promoure la mobilitat sostenible, la lluita contra el malbaratament alimentari o la promoció de les energies renovables.

L'objectiu és obtenir dades més aproximades del sector, per a poder planificar accions futures que donin resposta a les necessitats del sector.

L'enquesta està dirigida a entitats ambientals legalment constituïdes i a grups informals, i se centra en 4 blocs: descripció de l'entitat, el voluntariat a l'entitat, el perfil de la persona voluntària, la gestió del voluntariat.

Es pot contestar en 15 minuts, i és oberta fins al 14 d'octubre.

La Xarxa per la Conservació de la Natura és una xarxa d'entitats ambientals que promou la participació ciutadana en el medi ambient, per mitjà de la conservació de la natura, la custòdia del territori i el voluntariat ambiental. A través del portal www.voluntariatambiental.cat recullen les crides de voluntariat de les entitats ambientals que treballen a Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí