El Festival Sitges ReciclArt 2019 clou amb èxit de participació

Font: Ajuntament de Sitges

06/07/2019 - 21:36

En el marc del festival s’ha organitzat la segona edició de la Ruta ReciclArt que ha incrementat el nombre d’establiments i ha passat dels 20 als 50 establiments participants. Aquest augment posa de manifest el compromís mediambiental per part de diferents col·lectius de la vila.

El Festival Sitges ReciclArt de reciclatge i art responsable ha tancat aquest diumenge la 4a edició amb una alta participació. Més de 300 persones han participat en les diferents activitats que s’han programat del 6 al 30 de juny com tallers, conferències i accions de sensibilització relacionades amb la neteja de platges i la Ruta ReciclArt. Un any més el certamen ha posat èmfasi en la importància de l’estalvi de residus i de conscienciar sobre el perill que suposa la contaminació de plàstics.

L’exposició col·lectiva d’art responsable Sitges ReciclArt 2019 ha aplegat una selecció de peces i instal·lacions artístiques creades amb residus i materials reciclats per 11 creadors. Les obres han posat de manifest la problemàtica del plàstic al mar i la incidència dels hàbits de consum sobre el medi ambient.

Durant el festival es van recollir 106.116 taps de plàstic per crear la catifa de Corpus amb  materials reciclats. Ara aquests taps tindran una destinació solidària i s’entregaran a l’Associació de pares i mares de fills amb discapacitat de Sitges (AMIS).

També han participat en el certamen 6 teixidores que han tallat, filat i teixit gairebé 3.000 bosses de plàstics per realitzar la instal·lació ubicada al pati del Centre Cultural Miramar. Tot plegat amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el consum responsable i els problemes que generen els residus. 

La Ruta ReciclArt

En el marc del Festival s’ha reeditat la Ruta ReciclArt amb molt d’èxit. En aquesta segona edició, la ruta ha comptat amb la participació de 50 establiments, 20 més respecte l’edició anterior. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la regidoria de Turisme, reconeix el compromís d'establiments i entitats de Sitges amb el medi ambient i la reducció de plàstics d'un sol ús. Judith Albors, de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona des del Centre d’Estudis del Mar, ha destacat que enguany han participat per primer cop les guinguetes de platja a la Ruta SitgesReciclArt.


 

Relacionats

Article

L'obra de Miguel Domínguez, creada amb material reciclat i més de 2.400 hores, es pot visitar fins al 15 de juliol a l'Oficina de Turisme situada a la plaça Eduard Maristany. 

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges de la Diputació de Barcelona presenta una exposició per sensibilitzar la població sobre l’impacte ambiental dels plàstics en el medi marí i per reduir-ne l’ús. La mostra “Menys plàstic, més vida!”, que és una producció de l’Agència Catalana de l’Aigua i que es podrà visitar al passeig Marítim de Sitges entre el 13 i el 21 de juny, presenta la problemàtica ambiental generada per l’ús generalitzat i inadequat dels plàstics i s’estructura en sis blocs temàtics: Plastic Paradise; Polseres d’aigua; Sopa de mar; Esports Nàutics; Un món de plàstic i Alternatives Sostenibles.

Acte
06/06/2019
Sitges

Butlletí