Colau vol limitar els creuers i l’ampliació de l’aeroport per frenar el canvi climàtic

Font: Betevé

06/07/2019 - 21:23

El govern d’Ada Colau ha obert la porta a limitar el nombre de creuers que arriben al port de Barcelona, així com també les operacions de l’aeroport del Prat. Es dona el cas que, coincidint amb el 10è aniversari de la T1, Aena ja ho té tot llest per construir una nova terminal satèl·lit per poder acollir més viatgers.

Les limitacions al port i l’aeroport són una de les mesures que plantejarà Colau a la cimera convocada per declarar l’emergència climàtica a la ciutat. Segons l’alcaldessa, “s’ha d’introduir el concepte de límit al port i a l’aeroport” perquè “no tenim capacitat infinita a la nostra ciutat, hem de ser responsables per fer un canvi de paradigma”.

Colau ho ha explicat després de visitar el vaixell Rainbow Warrior, de l’ONG Greenpeace, que és al port de Barcelona per demanar mesures urgents contra el canvi climàtic.

La mesa pel clima, el 10 de juliol

En aquest sentit, Colau ha allargat la mà a la resta d’administracions (la Generalitat i l’Estat) per poder tirar endavant les polítiques que es plantegin a la mesa contra el canvi climàtic. L’alcaldessa també ha anunciat que tant els governs com les entitats estan convocades dimecres, 10 de juliol, a la tarda.

Un dels objectius és declarar l’emergència climàtica, fet que ,segons Colau, “no volem fer com a decret ‘fake’, sinó que volem mesures concretes”. A banda de les limitacions a infraestructures com el port i l’aeroport, el govern municipal també en plantejarà d’altres a curt termini, com les restriccions als cotxes vells o la reducció del trànsit als entorns de les escoles.

Categories: 

Relacionats

Notícia

Nil Codina Martínez aporta una mirada sobre el moviment activista suec contra l'emergència climàtica, tot analitzant el lideratge de Suècia en la lluita contra les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Notícia
A Barcelona hi ha 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat

A Barcelona hi ha 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat

La lluita contra la contaminació i el canvi climàtic farà un nou pas amb l'impost que el consell de govern aprovarà les properes setmanes. Catalunya serà la primera comunitat amb un impost al carboni. Més de tres milions i mig de vehicles pagaran impostos pel CO2 que emeten a l'atmosfera. Els més vells i més contaminats pagaran més.

Butlletí