Què és el Park(ing) day?

05/07/2019 - 10:23

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reinvindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Aquest 2019 torna el Park(ing) day, que enguany serà el divendres 20 de Setembre per tots els districtes de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat, i amb inici de festes de la Mercè. Podeu inscriure el vostre park aquí.

Aquesta iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Avui es fa a 200 ciutats d’arreu del món. Es pot trobar més informació de l’esdeveniment a nivell internacional a www.parkingday.org

En l’ultima edició, el #parkingdaybcn18 , durant un dia, entitats i col·lectius van crear 40 instal·lacions que van ocupar i transformar en el seu imaginari de ciutat un total de 64 places d’aparcament públics, que equivalent a 812 m2 d’espai públic. Durant aquell dia per els carrers de tots els districtes de barcelona enlloc de cotxes podries trobar coses com: un espai de jocs per infants, un saló de casa per pendre el té, una sala de reunions, una botiga de roba gratis per sensibilitzar sobre el consum responsable, espais culturals amb música al carrer, tallers de tot tipus, cicle de cinema ambiental, conta contes, espais plens de natura, col·lectius de ciclistes, construccions interactives dissenyades per joves arquitectes i dessenyadros, etc. Tot en un clima festiu i reivindicatiu per un altre model de ciutat feta i pensada per i amb les persones.

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Butlletí