El Govern es proposa que l'administració es proveeixi només d'energia neta el 2035

Font: MonPlaneta

03/07/2019 - 13:00

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “cal afrontar la transició energètica perquè sigui inclusiva i permeti fer front al canvi climàtic modificant la manera que tenim de produir, distribuir i consumir energia”.

El vicepresident ha destacat que aquesta transició energètica també s’ha d’encaminar a “una economia més competitiva, amb una reducció dels costos energètics”. Aragonès ha fet aquestes declaracions en la presentació de l’estratègia de serveis energètics als equipaments i infraestructures de la Generalitat a l’escola La Serreta, d’Alella, en el marc de la Setmana de l’Eficiència Energètica. “Aquest centre és un exemple del que volem estendre arreu del país”, ha remarcat el vicepresident, ja que és una “escola verda”, és a dir, part de l’energia que consumeix prové de les plaques solars que té instal·lades a la coberta de l’edifici.

Aragonès ha explicat que Infraestructures.cat ha creat la divisió de serveis energètics per liderar aquesta transició. “La Generalitat és la institució que disposa de més sostres i més capacitat d’instal·lació d’energia fotovoltaica del país”, ha assegurat, i ha anunciat que “la Generalitat posarà els sostres dels seus edificis al servei de la generació d’energia solar fotovoltaica”. El vicepresident ha subratllat que l'estratègia també vol combatre la pobresa energètica. És per això que la Generalitat crearà un banc d’energia que destinarà un 50% dels excedents de la producció a les famílies més vulnerables. “Aquesta revolució energètica no pot deixar ningú enrere”, ha reblat. Per la seva banda, el president d’Infraestructures.cat, Joan Jaume, ha explicat que l’empresa pública treballa amb un pla de manteniment que inclourà una bossa econòmica destinada a fer actuacions d’eficiència energètica“Amb el canvi de normativa i l’impuls que ens dona el Departament de la Vicepresidència, ens veiem amb força per fer un pas endavant amb la instal·lació d’energies renovables per a l’autoconsum i per construir equipaments que siguin més eficients energèticament, però també més saludables i més intel·ligents”.


 

Relacionats

Entrevista

Ulrike Rabmer-koller, és vicepresidenta de la cambra econòmica federal d’Àustria. La seva entrevista forma part de la sèrie de Sostenible.cat, especial COP25 Madrid. Amb Ulrike reflexionem sobre el compromís d'Àustria en la lluita contra el canvi climàtic i els reptes de la Unió Europea en aquesta emergència.

Opinió

Si des dels municipis i la ciutadania no ens posem seriosament a exigir, implantar i desenvolupar projectes locals i deixem tot el sector energètic renovable en mans dels grans projectes centralitzats i de propietat concentrada, ja no hi haurà marxa enrere

Notícia

S’ha signat l’acord entre la Diputació de Barcelona i el Govern de l'Estat per impulsar les energies renovables als municipis de la província de Barcelona, que estarà dotat amb 11,5 milions d’euros i preveu, fins al 2030, 150 instal·lacions de plaques fotovoltaiques en edificis municipals i 30 més de producció tèrmica a partir de biomassa.

Butlletí