Vilabicis Solidàries finalitza la segona edició, amb un reconeixement a l’alumnat que treballa en la recuperació de les bicicletes

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

21/06/2019 - 10:30

Aquest 11 de juny s'ha fet l'acte de reconeixement a l'alumnat del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de l'especialitat d'Auxiliar de fabricació mecànica i del FIAP Auxiliar de Pintura per la seva tasca de recuperació de bicicletes en el marc del projecte VilaBicis Solidàries i per la fabricació d'un aparcament per a patinets instal·lat a l'institut Alt Penedès de Vilafranca.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Vilafranca, Txell Montserrat, i el director de l'institut Alt Penedès, Agustí Masegosa, han participat de l'acte, al que han assistit també representants de les cooperatives Actua i Nou Set, que reben les bicicletes, així com l'alumnat i les seves famílies.

Mitjançant aquest projectes es treballen aspectes mediambientals, socials i metodològics i s'incorporen valors com la utilitat social, la dimensió ètica del coneixement i l'apropament dels joves al món laboral, mitjançant processos de simulació d'empresa. La regidora Txell Montserrat va manifestar el seu agraïment pel treball realitzat i va animar els participants a continuar amb la seva formació: “la formació és una pràctica que enriqueix personalment els alumnes. Amb esforç s'aconsegueixen els reptes, i cal que ens formem tots, en qualsevol etapa de la vida”. El director de l'institut Alt Penedès valorava l'aposta per la formació professional, que “és un repte de país”, i afegia la necessitat que els joves es formin: “la societat us necessita, i us necessita formats. Heu de tirar endavant amb els vostres estudis, sempre amb aquesta actitud de superació que heu demostrat”.


VilaBicis Solidàries recupera bicicletes en desús, les repara, les pinta i les distribueix entre persones amb dificultats de transport per arribar al seu lloc de treball o centre de formació, a través de les cooperatives d'iniciativa social Actua i Nou Set. Enguany s'ha realitzat la revisió i millora de 8 de les 12 bicicletes donades el curs passat i se n'han restaurat 5 més. 

Dins de la mateixa línia de sensibilitat vers el medi ambient i mobilitat sostenible, s'han dissenyat i construït aparcaments per a patinets i/o monopatins. Enguany, s'ha finalitzat i instal·lat un aparcament per a monopatins i patinets a l'espai jove La Nau i un altre per a patinets a l'IES Alt Penedès. A Vilafranca no existien aquest tipus d'equipaments i atesa la necessitat d'aquest servei es preveu oferir el producte a altres centres educatius en futures edicions.

El Programa de Transició al Treball es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
 


 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Butlletí