La cimera d’Estocolm sobre transport públic es tanca amb el ferm compromís de lluitar contra la crisi climàtica

Font: TMB

20/06/2019 - 13:30

Després de quatre dies de fructífer intercanvi de coneixements i de relacions en xarxa, la Cimera de la UITP 2019 va acabar dimecres 13 a la tarda amb una cerimònia de clausura al palau municipal d’Estocolm. La delegació de TMB a la capital sueca, encapçalada pel conseller delegat, Enric Cañas, que ha estat activa en diferents comissions i sessions de treball, ha fet un balanç positiu de la seva presència al principal esdeveniment global sobre transport públic.

En l’apartat d’exposició, en què han participat 474 entitats de 46 països, ha estat un èxit la participació conjunta de TMB i FGC amb un estand dedicat a presentar els projectes estratègics de les dues companyies per als propers anys, sobretot pel que fa a l’aplicació de sistemes intel·ligents a la millora de les condicions d’explotació i la qualitat del servei. L’estand va ser inclòs en un dels innovation tours i va generar interès en bona part dels 15.000 visitants de l’espai firal.

Per a TMB, que finalitzava el període de presidència de l’Observatori de Metros Automàtics, s’ha obert a més una nova etapa al capdavant del Comitè de Tecnologies i Innovació, un organisme transversal orientat a promoure i intercanviar coneixement sobre el procés de digitalització del transport públic. Per decisió de l’assemblea, el càrrec recau des d’ara en Ramon Malla, director de Projectes Estratègics de Metro.

Prop de 3.000 delegats de 81 països

Les xifres facilitades per l’organització al final de la cimera són prou explícites: 53 sessions, 300 intervinents (el 42% dones), 2.718 delegats de 81 països diferents, 40.000 metres quadrats d’exposició perquè els fabricants mostressin els últims desenvolupaments en sistemes ferroviaris, autobusos elèctrics i fins i tot vehicles autònoms.

Es van abordar temes relacionats amb el servei al client, la innovació, la planificació i governança, la qualitat de vida a la ciutat, l’atracció de nous talents i habilitats, la mobilitat com a servei i el nou paradigma de mobilitat combinada, l’excel·lència operativa i el finançament. Sempre amb el rerefons del paper que el transport públic ha d’exercir com a pal de paller de la mobilitat urbana en la lluita concertada contra la crisi climàtica, un punt que en la clausura va remarcar el ministre suec d'Infraestructures.

També van parlar el president de la UITP, Pere Calvet, reelegit per a un segon mandat. I el secretari general, Mohamed Mezghani. Tots van emplaçar els assistents a superar els reptes marcats i aportar-ne els resultats en la pròxima cita, el 2021, a Melbourne (Austràlia).


 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Butlletí