L’Hospitalet posa en marxa un nou centre de gestió de la mobilitat

Font: Ajuntament de l'Hospitalet

17/06/2019 - 13:15

El Servei de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un nou centre de gestió de la mobilitat (CGM), ubicat a l’edifici municipal del carrer del Migdia. Des de les noves instal•lacions, dotades de tecnologia avançada i pantalles murals, tècnics de Mobilitat gestionen els sistemes de control del trànsit, la centralització semafòrica, els equips de videovigilància viària i les zones d’accés restringit, entre d’altres, per tal d’afavorir l’ús racional i la seguretat de la xarxa viària de la ciutat.

La informació que utilitza el CGM per realitzar les seves tasques de control i actuació li arriba per mitjà d’eines tecnològiques com les càmeres de trànsit, el mapa continu de circulació de vehicles i el sistema d’ajuda a l’explotació del transport públic, a més de les comunicacions de la Guàrdia Urbana i d’altres serveis públics relacionats amb la mobilitat.

Des del CGM es controla i gestiona el sistema de regulació semafòrica, les càmeres de lectura de matrícules i les pilones retràctils en zones d’accés restringit, les àrees de regulació de l’estacionament i la zona de baixes emissions, on s’apliquen mesures de restricció de trànsit en episodis de contaminació ambiental, així com els panells d’informació variable.

Les noves instal•lacions estan equipades amb sistemes de recepció i gestió de vídeo i de radiocomunicació, microinformàtica, videoconferències i gravació de veu, entre altres tecnologies de la informació i la comunicació, que faciliten i milloren la gestió del servei.

A més, un videowall de set metres, format per un gran mosaic de pantalles connectades a les càmeres de videovigilància i de control de trànsit instal·lades en diferents punts de la ciutat, permet fer un seguiment a temps real de qualsevol incidència a l’espai públic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La cotxera d’autobusos que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) té al Triangle Ferroviari, al districte de Sant Andreu, serà la primera instal·lació d’aquest tipus totalment elèctrica que hi haurà a Barcelona. La cotxera s’està transformant des del 2020 per adaptar-se a l’increment de busos elèctrics de la flota de TMB, uns treballs que acabaran l’any 2026, quan tots els espais per aparcar vehicles en aquestes instal·lacions estaran equipats amb un punt de recàrrega.

Article

El seu ús és el mateix que la resta de punts de recàrrega de l’AMB: els usuaris han de registrar-se a l’app AMB Electrolineres i activar el servei amb la mateixa aplicació. Completat al 50 % el pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres metropolitanes, que preveu arribar a 102 punts a finals d’any.

Article

El projecte de ZBE de Granollers té com a objectiu reduir la contaminació ambiental i preservar i millorar la qualitat de l'aire, la salut pública i la qualitat de vida a la ciutat

Butlletí