Comencen les proves per a la millora ambiental del tram final del Llobregat

Font: Mon Planeta i TV3

05/06/2019 - 16:05

Aquesta setmana han començat les proves destinades a millorar la qualitat mediambiental del riu Llobregat en el seu tram final. Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada al riu des de l’assut de Molins de Rei, amb l’objectiu d’avaluar les possibles millores en la qualitat de l’aigua d’aquest curs fluvial.

Es preveu, per tant, que el 50% del cabal del riu Llobregat des de Molins de Rei fins a la seva desembocadura, sigui d’aigua regenerada produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Llobregat. La mesura, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i, serà implementada a través de l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col.laboració del Departament de Salut i de l’operador Aigües de Barcelona. Es durà a terme una campanya de monitorització per fer un seguiment de la qualitat del riu arran de l’aportació de l’aigua regenerada en el tram final del riu.

Cal tenir en compte que la mesura està contemplada en el conveni signat per l’ACA i l’AMB a principis de 2018 per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada en el tram final del Llobregat i que dona continuïtat als treballs duts a terme per un comitè de dotze experts constituït a finals de 2018, amb l’objectiu d’estudiar  l’aportació de l’aigua regenerada com una mesura per a incrementar els cabals i la disponibilitat dels recursos hídrics en el tram final del riu.


 

Relacionats

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí