Naix el primer pollet d'àguila calçada als Ports

Font: Roser Regolf, aguaita.cat

30/05/2019 - 18:36

S'espera que durant la primera quinzena de juny hagi sortit també el segon poll. Les àguiles calçades són una espècie protegida que compta amb una quinzena de parelles estables al Parc Natural dels Ports. Les poblacions de depredadors són un bon indicador de l'estat de conservació d'un espai natural. 

Puntual com un rellotge, 39 dies després de la posta de l'ou, ha nascut el primer pollet d'àguila calçada al Parc Natural dels Ports. A primera hora del matí d'este dijous ja s'ha pogut començar a veure com el poll feia un forat a la closca de l'ou i finalment, al voltant de les 12 del migdia, ha acabat traient el cap. Ara encara queda per descloure el segon ou, que s'espera que estigui a punt en menys d'una setmana.

Just el mateix dia que la temporada passada, el 21 d'abril, l'àguila capçada femella del niu controlat dels Ports va pondre el primer ou. No va ser fins uns dies després, el 25 d'abril, quan es va poder veure un segon exemplar al niu. El període d'incubació de l'àguila calçada és de 37 a 45 dies; per tant, si tot va bé, durant la primera quinzena de juny ja hauríem de poder veure els dos polls revolotejant pel niu.

Les àguiles calçades són una espècie protegida que compta amb una quinzena de parelles estables al Parc Natural dels Ports. Les poblacions de depredadors són un bon indicador de l'estat de conservació d'un espai natural. Estos es troben al capdamunt de la cadena alimentària i, si evolucionen favorablement, pot ser símptoma de la bona salut dels ecosistemes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Acte
22/05/2024 - 00:00
Reportatge
EN PROFUNDITAT

La sequera és un fenomen natural que també impacta sobre l’entorn natural. I les espècies més afectades són les que depenen íntimament del medi aquàtic i les que no poden fugir en cerca d’àrees amb millors condicions. 

 

Butlletí