Gran interès de les empreses en l’autoconsum energètic, en una jornada organitzada a Manlleu

29/05/2019 - 16:17

Vuitanta persones d’empreses de la comarca i d’arreu de Catalunya assisteixen a la jornada Estalvi Energètic a l’empresa: l’oportunitat de l’autoconsum fotovoltaic, on es van plantejar casos d’èxit i reptes de futur per millorar la competitivitat empresarial.

El passat dijous 9 de maig el Museu del Ter, a Manlleu, va acollir la jornada Estalvi Energètic a l’empresa: l’oportunitat de l’autoconsum fotovoltaic. Un element que es va destacar durant tota la jornada és que la normativa actual és més favorable. Això ha propiciat un creixent interès per part de les empreses, que ja estan apostant per aquesta tecnologia de la mà de professionals amb gran experiència i trajectòria en les energies renovables.

Aquesta jornada, organitzada per l’OPE, Creacció, l’Agència de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona i AICO (Associació d’Instal·ladors Catalans Oficials) és la tercera d’un cicle de jornadesNetworking sobre temes d’eficiència energètica d’interès per a les empreses.

En el primer bloc de ponències, Olga Cabezas, tècnica d’eficiència energètica de l’Ajuntament de Manlleu, i Jordi Casas, Project Manager de Lavola-Anthesis, van explicar les principals conclusions del Programa Pilot d’Estalvi i Eficiència Energètica a la Indústria de Manlleu. Amb aquest programa, desenvolupat durant el 2017 i 2018, des de l’OPE s’ha ajudat a 15 empreses a millorar la seva competitivitat. Això ha estat gràcies a l’assessorament i suport en la implantació de mesures d’optimització de la contractació de l’energia i en la millora de la gestió energètica. El programa ha estat un èxit ja que s’han implantat 49 millores i 69 estan en fase d’implantació, amb un estalvi aconseguit de 62.774 € i una reducció de 325.457 kWh. Aquest programa ha servit per a obtenir la metodologia més adequada per oferir aquest assessorament dins de la Carta de Serveis de l’Ajuntament cap a les empreses.

Jordi Farré, de l’IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) va explicar quins són actualment les principals línies d’investigació de l’institut i, concretament, un dels productes més interessants, l’Energy Box, per a la gestió intel·ligent i integral del consum energètic. Després, l’Antoni Campanyà, de l’Institut Català de l’Energia va presentar el Pla de Transició Energètica de Catalunya i va resoldre molts dubtes sobre el marc normatiu actual en relació a l’autoconsum i els tràmits de les instal·lacions de producció d’energia fotovoltaica.

En el segon bloc, quatre de les empreses de la comarca amb gran experiència en aquest tipus d’instal·lacions (Lavola-Anthesis, Sud Energies, Engiaux i Altimiras Renovables) van mostrar casos d’èxit d’instal·lacions d’autoconsum i van respondre a les nombroses preguntes de les empreses assistents.

Després de les ponències es va fer oferir un esmorzar Networking i, cap al migdia, part dels assistents van fer una visita guiada a l’ecoedifici de Lavola-Anthesis, a la instal·lació d’autoconsum fotovoltaica recentment estrenada.

Podeu consultar el programa i les ponències a l’enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí