L’Ajuntament de Vilafranca lliura els premis a les millors solucions de l’Ecosistema d’Innovació del Penedès Sostenible i Saludable

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

29/05/2019 - 15:51

En aquesta primera edició s'han cercat solucions per a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, per fer més eficient l'ús de l'aigua i per a la producció i el consum de productes saludables.

Divendres passat dia 17, en el marc de les Fires de Maig 2019, el Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca va lliurar els tres premis a les millors solucions aportades per l'Ecosistema d'Innovació del Penedès Sostenible i Saludable

L'Ecosistema d'Innovació és una iniciativa que promou la cerca de solucions innovadores que generin oportunitats de negoci i que fomentin l'economia circular i la sostenibilitat. Aquest programa, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), està emmarcat en el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable” i se centra en l'àmbit agrari i agroalimentari i en l'ús de recursos energètics sostenibles. 

En aquesta primera edició de la crida a la innovació de l'Ecosistema s'han cercat solucions per a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, per fer més eficient l'ús de l'aigua i per a la producció i el consum de productes saludables. Els guardonats van ser Neus Cristià, amb una solució per optimitzar l'ús de l'aigua als cellers; Martí Morató amb la proposta "Go zero waste", i Josep M. Tarrida i Cisco Barrero amb la proposta per incentivar el producte de proximitat "L'horta a porta". Els tres premis consisteixen en una dotació econòmica de 1.000€ i una aportació en espècie per un valor de 5.000€ per posar en marxa i promocionar les solucions guanyadores. 

Han estat membres del jurat dels premis Robert Savé, de l'IRTA, Sergi Menargues, responsable d'Empresa, Transferència Tecnològica, Innovació i Emprenedoria de la UPC de Vilanova, Xavier Roca com a delegat del rector de la UPC per l'Ecosistema d'Innovació, Cristina Fabián, delegada a l'Alt Penedès, Garraf i Maresme d'ACCIÓ, Mònica Monera, d'INNOVI, Xoan Elorduy d'INCAVI, Daniel Vilà, de la Subsecció d'Innovació del Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, i els representants de l'Ajuntament de Vilafranca del Servei de Medi Ambient, Marta Vallès, i del Servei de Promoció Econòmica, Rosa Figueras i Jordi Cuyàs i el regidor Joan Manel Montfort.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí