La Paeria proposarà que la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea formin part de la Xarxa Natura 2000

Font: Paeria de Lleida

23/05/2019 - 10:06

El parc de la Mitjana ha acollit aquest 21 de maig l'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar per als centres de Secundària, amb la participació d'uns 200 nois i noies d’una dotzena d'instituts i la presència de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

Els alumnes han participat en una fira de projectes centrats en la sostenibilitat i el medi ambient per intercanviar experiències. L'alcalde ha mostrat la seva satisfacció per aquesta tasca de formació de ciutadans compromesos amb el medi ambient i ha lliurat els diplomes acreditatius de la participació en aquest programa d'educació ambiental als representants de cada centre.

"Us vull agrair la participació i la implicació. La ciutat de Lleida i cadascú de vosaltres hem d'avançar tots junts en l'estratègia 2030, els objectius de desenvolupament sostenible, per combatre la pobresa i el canvi climàtic i fer una millor gestió dels recursos. Això feu amb els vostres projectes i també ho estem fent des de la Paeria, posant en marxa polítiques en aquesta direcció, com la plantació de 10.000 arbres i la creació de boscos urbans que seguirem impulsant", ha afirmat el paer en cap, qui ha destacat el reconeixement recent a Lleida com la ciutat amb més metres quadrats de zona verda per habitant de Catalunya.

El 21 de maig es celebra el dia de la Xarxa Natura 2000 i Larrosa ha assenyalat també que proposarà a la Generalitat la incorporació de dos espais naturals de la ciutat a aquesta xarxa d'espais amb especial protecció: el parc de la Mitjana i el dels Aiguamolls de Rufea. 

Els instituts participants en la trobada d'avui han estat Guindàvols, Castell dels Templers, Sant Jaume-Les Heures, Josep Lladonosa, Episcopal, Torre Queralt, La Mitjana, Maria Rúbies, Santa Anna, Lestonnac, Gili i Gaya i el Centre Educatiu El Segre, representats per un màxim de 8 alumnes per centre. A més, una setantena d'alumnes del Gili i Gaya han fet una petita actuació musical en forma de batucada amb instruments de percussió fabricats per ells mateixos. A continuació, s'ha alliberat una cigonya que havia estat rescatada ferida i que s'ha recuperat al Centre de Fauna de Vallcalent. L'acte també ha comptat amb la participació del regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt.

L'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar d'Infantil i Primària tindrà lloc el pròxim dijous 13 de juny de 9.30 a 12.00 hores, també al parc municipal de la Mitjana. En conjunt, són 67 els centres que participen en el programa Agenda 21 Escolar.


 

Relacionats

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Notícia

Permetrà el treball en xarxa amb altres municipis dins el projecte europeu Interlace per a promoure la renaturalització de la ciutat.

Butlletí