L'Executiu dona el vistiplau a una inversió de més d'un milió d'euros per al programa escoles verdes

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

23/05/2019 - 09:49
El Consell Executiu ha aprovat destinar 1.017.558 euros per contractar el servei d’assistència tècnica territorialitzada del programa escoles verdes per als cursos 2019-2020, 2020-2021 i 2021-2022. Aquest programa és una iniciativa conjunta entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el d’Educació per donar suport als centres educatius de Catalunya que volen innovar i incloure accions que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.
 
En aquest sentit, el programa té tres grans objectius:
  • Ajudar les escoles a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.)
  • Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn
  • Afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius
 
El curs 2018-2019 se celebren 20 anys d’aquest programa, que compta actualment amb la participació de 677 centres amb el distintiu d’escola verda i 90 en procés de formació. El Govern posa a disposició d’aquests centres educatius un servei d’assessorament tècnic per ajudar-los a dissenyar i portar a terme actuacions i projectes de millora ambiental del seu centre i del seu entorn.
 
Aquest equip d’assessors promou també la interrelació entre els centres educatius, facilitant espais d’intercanvi que enforteixin les relacions entre els centres propers, l’aprenentatge entre iguals, la implicació dels centres en els projectes del territori i, per tant, la interrelació amb entitats i institucions properes, consolidant, així, xarxes territorials d’escoles verdes.

Categories: 

Relacionats

Notícia

La cinquena edició de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica celebrada el passat 7 de març ha posat l’accent en l’Ecofeminisme i en la perspectiva de gènere per analitzar el model energètic actual.

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Butlletí