Barcelona celebra la segona edició de la Setmana de la Sostenibilitat

22/05/2019 - 10:54

Caminades guiades, música, tallers per a tota la família, xerrades… Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l’Ajuntament dona continuïtat a la Setmana de la Sostenibilitat. Un conjunt d’activitats per conèixer i reflexionar sobre com Barcelona es transforma per esdevenir més saludable i responsable.

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i l’acció mundial per la protecció del medi ambient. La setmana anterior, a tot Europa s’ha instituït la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, que es proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible.

Barcelona s’adhereix a aquestes dues iniciatives amb la Setmana de la Sostenibilitat, que tindrà lloc del 31de maig al 7 de juny. Així, l’Ajuntament i la xarxa Barcelona + Sostenible conviden tota la ciutadania a participar en un seguit de tallers, visites i activitats que permeten descobrir la Barcelona més sostenible.

Caminant per la sostenibilitat

Un dels punts forts de la programació de la Setmana de la Sostenibilitat són les “Caminades per la sostenibilitat”. Divendres 31 i dissabte 1, en horari de tarda i matí, els ciutadans poden apuntar-se a una quinzena de rutes guiades que descobreixen els indrets més verds i sostenibles de Barcelona.

Hi trobem itineraris per a tots els gustos. Des d’una passejada pels espais verds del districte d’Horta que posa l’èmfasi en els beneficis de la biodiversitat sobre la salut fins a una ruta per les Corts on veïnat i universitaris explicaran què hi ha darrera d’un hort, un jardí o un estany com el que trobem als jardins de la Torre Girona, l’actual seu del Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Totes les caminades són gratuïtes però us heu d’inscriure abans al web de La Fàbrica del Sol.

Inauguració del cicle Música als Parcs 2019

Divendres 31, a les 21h, tindrà lloc el concert inaugural de Música als Parcs, el cicle que cada any omple de sonoritat els espais verds de Barcelona. La formació de jazz Eva Fernàndez Trio serà l’encarregada d’encetar el programa de concerts de l’edició d’enguany, al Parc de la Barceloneta.

El mateix divendres a la tarda, La Fàbrica del Sol proposa una visita teatralitzada a l’edifici demostratiu, de 19 a 20h.

Vine i gaudeix de La Fàbrica del Sol

Diumenge 2, d’11 a 14:30h, se celebrarà una matinal festiva amb portes obertes a l’equipament ambiental promogut per l’Ajuntament de Barcelona. Un exemple d’arquitectura sostenible on hi trobareu una rica proposta d’activitats familiars i de sorpreses.

 • Batucada a la Barceloneta
 • Juga amb l’energia i construeix una roda solar 
 • Viu i transforma la ciutat 
 • ReCrea i descobreix el cicle dels materials 
 • Descobreix el Centre de la platja
 • Posa a prova les teves habilitats en bicicleta!
 • Upcycling, renova la teva roba
 • Coneix l’Espai d’Intercanvi Barceloneta
 • Degustació de tes i sucs ecològics 

A més de totes aquestes activitats, d’entrada lliure, La Fàbrica del Sol estrenarà el primer escape room amb temàtica ambiental de Barcelona. “Escapa’t del canvi climàtic!” és una nova activitat d’escapament que tindrà lloc al mateix edifici en dues sessions, a les 11h (amb places exhaurides) i a les 13h. Són gratuïtes i cal inscripció prèvia.

També cal inscripció per participar al taller de màscares de diables i dracs amb materials reciclats amb impressores digitals i al taller d’il·lustració de natura.

Programació especial de les aules ambientals

Amb motiu de la Setmana de la Sostenibilitat, els espais que promouen l’educació ambiental als barris de la ciutat proposen un seguit d’activitats especials.

 • Caminada per la vall de Sant Just, el seu patrimoni i les restes del seu passat agrícola (Dissabte 1, a les 9h – Aula Ambiental del Centre Cívic Vázquez Montalbán)
 • Curs de bioconstrucció (Cap de setmana 1 i 2 – Aula Ambiental del Bosc Turull)
 • Passejant per les Corts: innovació i sostenibilitat (Dilluns 3, a les 11:30h – Aula Ambiental de Can Deu de les Corts)
 • El futur del Parc Natural de Collserola (Dimecres 5, a les 19h – Aula Ambiental del Centre Cívic Vil·la Urània)
 • Fes-te de l’Energia (Divendres 7, a les 17h – Aula Ambiental Sant Andreu i Casal de barri de Can Portabella)
 • Visita guiada a les tres cases de l’aigua, des de Montcada i Reixac fins a Barcelona (Diumenge 9, a les 10h – Aula Ambiental de la Casa de l’Aigua)  
 • Taller familiar “Coneixem el medi a través d’un iPad” (Diumenge 9, ales 10h – Castell de Torre Baró)

L’app de la sostenibilitat

Voleu conèixer quins equipaments tenen plaques solars? On podeu comprar a granel? Quines escoles són sostenibles? On hi ha cobertes verdes a la ciutat? Hi ha un web i una aplicació mòbil, el Mapa Barcelona + Sostenible, on ho teniu tot a un clic. A més, també hi podeu proposar nous punts i documentar la vostra participació en la Setmana de la Sostenibilitat.

Web: www.bcnsostenible.cat/

Trobareu l’app del Mapa Barcelona + Sostenible:

 • A la PlayStore (per a android): Mapa B+S
 • A l’App Store (per a iOS): Mapa B

 

Categories: 

Relacionats

Acte
07/11/2022 - 18:00
CASA AMÈRICA CATALUNYA
Notícia

Aquest 22 de juny, el ramat que durant dos mesos i mig ha pasturat per Collserola se’n tornarà a casa, al massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac. L'Ajuntament avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d'incendis per decidir si s'amplia a altres barris de muntanya.

Butlletí