La Fundació promotora de UIC Barcelona dona a l’Ajuntament 9 hectàrees per al Parc de Collserola

Font: Ajuntament de Barcelona

13/05/2019 - 12:47

La donació dels terrenys per part de la Fundació Familiar Catalana, promotora de UIC Barcelona, vol contribuir a consolidar el pulmó verd de la ciutat

La Fundació Familiar Catalana, promotora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ha donat a l’Ajuntament de Barcelona 9,4 hectàrees de terreny a la zona de Collserola per ampliar la superfície pública del Parc Natural. Es tracta de dues grans finques de zona forestal que ara l’Ajuntament ha adscrit al Consorci del Parc de Collserola, amb l’objectiu que se n’encarregui de la gestió i el manteniment.

La signatura de l’escriptura l’han formalitzat el gerent de Presidència i Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Ayala, i el Sr. Miguel Ángel Cazcarra, president de la Fundació Familiar Catalana i president del patronat universitari de UIC Barcelona.

Amb aquesta donació, la Fundació vol contribuir a consolidar el pulmó verd de la ciutat i a afavorir, per tant, una Barcelona més sostenible. “Com a Universitat ens honora ser presents en aquesta donació ja que es situa en línia de la nostra actuació, sempre sense ànim de lucre i amb vocació d’impacte social”, ha manifestat el Sr. Cazcarra en la firma del conveni que han establer ambdues institucions i que ha tingut lloc al Campus Barcelona de la Universitat.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha agraït a la Fundació “una donació a la ciutat que reverteix en benefici de tothom”. “Fem un nou pas per fer créixer i preservar el parc natural, un pulmó verd que s’ha convertit en un autèntic espai de gaudi del veïnat”. “Aquest gran espai natural és un patrimoni únic amb uns beneficis ecològics que tenen una repercussió directa sobre la salut dels milions de persones que viuen al seu voltant”, ha dit Pisarello.

A l’acte de signatura han estat presents també per part de l’Ajuntament el Sr. Xavier Poza, Director de Patrimoni, el Sr. Manuel Parejo, Director de Serveis Jurídics de Patrimoni i que actua per delegació del Secretari General de l’Ajuntament, i la Sra. Rosa M. Casellas, lletrada de la Direcció; i per part de la Fundació, la Sra. María José Font i la Sra. María Rosa Infante.


Categories: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí