Families for Future, pares i mares es manifesten amb els fills contra el canvi climàtic

Font: CCMA

13/05/2019 - 11:32

Cinc mesos després de l'aterratge de Fridays for Future, mares i pares es sumen a les protestes que demanen que es declari "estat d'emergència climàtica"

Famílies senceres s'han manifestat aquest 12 de maig a Barcelona sota el nom de Families for Future. El moviment, que neix arran de les manifestacions de joves Fridays For Future, exigeix mesures contundents i immediates contra el canvi climàtic.

El moviment juvenil pel canvi climàtic va arribar a Barcelona al febrer, fa cinc mesos. Ara, les mobilitzacions van un pas més enllà i s'hi han sumat pares i mares que denuncien el que consideren una emergència climàtica. La manifestació ha sortit de plaça Catalunya i ha recorregut la Rambla.

Algunes de les families hi assisteixen perquè els ho han demanat els seus fills. D'altres han pres la iniciativa i hi van amb nens i nenes més petits. Isabel Moreno, una mare que hi ha assistit, explica que els joves es manifesten els divendres als migidies, quan molts dels pares estan treballant.

"La preocupació pel clima no la tenen només els joves, sinó també les famílies, i el que hem volgut fer és difusió d'això perquè, els divendres al migdia, molts de nosaltres estem treballant i també volem donar-hi suport i fer sentir la nostra veu". Diego Guri, per la seva banda, hi ha assistit perquè l'ha "convençut" la seva filla, que li demana que es cuidi el planeta perquè "la contaminació ha portat a un estat d'emergència climàtica".

Families for Future, com el moviment juvenil, també s'està desplegant a escala mundial. El Regne Unit, Alemanya, Austràlia o el Canadà són alguns dels 28 països en què són presents a través de 150 grups. Les mobilitzacions van començar amb una carta on demanen un "futur segur, net i just" per als seus fills.


Categories: 

Relacionats

Article

Calcuteca és una eina ideada per conèixer millor el grau de sostenibilitat que té tot allò que mengem i a buscar alternatives que siguin més sostenibles.

Notícia

Els representants de les quatre administracions organitzadores del 2n Congrés de Qualitat de l'Aire coincideixen en treballar de manera transversal noves mobilitats que millorin la Qualitat de l’Aire

Notícia

L’estratègia ha de permetre fer la transició cap a un nou model de mobilitat sostenible i que avanci cap a la descarbonització del sector. És per aquest motiu que el pla marca, pel que fa a la mobilitat interna, un objectiu clar i ambiciós: reducció del 50% de les emissions i l’augment de fins al 20% de la fracció del parc immobiliari de vehicle elèctric pel 2030.

Butlletí