Families for Future, pares i mares es manifesten amb els fills contra el canvi climàtic

Font: CCMA

13/05/2019 - 11:32

Cinc mesos després de l'aterratge de Fridays for Future, mares i pares es sumen a les protestes que demanen que es declari "estat d'emergència climàtica"

Famílies senceres s'han manifestat aquest 12 de maig a Barcelona sota el nom de Families for Future. El moviment, que neix arran de les manifestacions de joves Fridays For Future, exigeix mesures contundents i immediates contra el canvi climàtic.

El moviment juvenil pel canvi climàtic va arribar a Barcelona al febrer, fa cinc mesos. Ara, les mobilitzacions van un pas més enllà i s'hi han sumat pares i mares que denuncien el que consideren una emergència climàtica. La manifestació ha sortit de plaça Catalunya i ha recorregut la Rambla.

Algunes de les families hi assisteixen perquè els ho han demanat els seus fills. D'altres han pres la iniciativa i hi van amb nens i nenes més petits. Isabel Moreno, una mare que hi ha assistit, explica que els joves es manifesten els divendres als migidies, quan molts dels pares estan treballant.

"La preocupació pel clima no la tenen només els joves, sinó també les famílies, i el que hem volgut fer és difusió d'això perquè, els divendres al migdia, molts de nosaltres estem treballant i també volem donar-hi suport i fer sentir la nostra veu". Diego Guri, per la seva banda, hi ha assistit perquè l'ha "convençut" la seva filla, que li demana que es cuidi el planeta perquè "la contaminació ha portat a un estat d'emergència climàtica".

Families for Future, com el moviment juvenil, també s'està desplegant a escala mundial. El Regne Unit, Alemanya, Austràlia o el Canadà són alguns dels 28 països en què són presents a través de 150 grups. Les mobilitzacions van començar amb una carta on demanen un "futur segur, net i just" per als seus fills.


Categories: 

Relacionats

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí