La UPC estrena #looopers, una sèrie de divulgació científica i tecnològica a YouTube

07/05/2019 - 14:08

‘Nanoquè? Nanosatèl·lits!’ és el primer vídeo de la sèrie que la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) impulsa amb la col·laboració de professorat, personal investigador i estudiantat  de la Universitat per divulgar i promoure vocacions STEAM entre els joves, al canal YouTube.


Què és un nanosatèl·lit? Quins instruments conté? Quines són les seves aplicacions? Aquestes són algunes de les preguntes que Carles Araguz, investigador en tecnologies aeroespacials del Departament d'Enginyeria Electrònica de la UPC, respon al vídeo ‘Nanoquè? Nanosatèl·lits!’, que es pot veure al canal YouTube de la Universitat. Es tracta de la primera càpsula que la UPC impulsa dins del projecte de divulgació científica i tecnològica #looopers.

El vídeo està gravat en dos espais del Campus Nord, a Barcelona, la plaça Telecos i el Nanosat Lab, el laboratori de Càrregues Útils i Petits Satèl·lits de la UPC, unes instal·lacions amb equipament capaç de validar en condicions netes els components i la tecnologia que viatja a l’espai a través d’aquests petits satèl·lits de baix cost. És en aquest espai on Carles Araguz, que desenvolupa actualment la seva recerca de doctorat en aquest laboratori, ens apropa als nanosatèl·lits d’una manera fresca i divertida.

Atreure el públic adolescent
La UPC impulsa la sèrie #looopers amb la voluntat de divulgar el coneixement científic i tecnològic que es genera en els diferents àmbits de coneixement propis i, alhora, promoure les vocacions STEAM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques, per les seves sigles en anglès). Amb una periodicitat mensual, #looopers donarà resposta a preguntes i curiositats diverses relacionades amb aquestes àrees, a través de vídeos breus, amb què pretén apropar-se a les últimes tendències i preferències del públic adolescent. Els propers vídeos de la sèrie tractaran temes com la intel·ligència artificial, l’escala real del sistema solar, les bactèries reciclamòbils o perquè les plantes no tenen cervell.
 

Relacionats

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí