Jaume Terradas, fundador del CREAF, rebrà la Creu de Sant Jordi 2019

Font: CREAF

02/05/2019 - 19:44

Aquest dimarts s’ha fet pública la llista de 29 personalitats i 15 entitats que rebràn aquest guardó. Entre d’altres, aquest any també la rebrà el jugador del barça Leo Messi, l’arquitecta Benedetta Tagliabue o Núria de Gispert.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir persones naturals o entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Segons el comunicat que ha emès la Generalitat, en Jaume Terradas i Serra mereix el guardó per ser un referent de l’ecologia terrestre i pioner de l’educació ambiental. Catedràtic emèrit d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, és autor de molts estudis sobre ecologia forestal, ecosistemes mediterranis, cicles dels elements químics, efectes dels incendis i la seva recuperació, o l’ecologia de ciutats com Barcelona. Va fundar i dirigir el CREAF els primers anys de vida del centre de recerca. Ha estat membre, entre d’altres organismes, del Comitè Científic de WWF-ADENA, del Consell Consultiu del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i del Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

"Aquest guardó és un just reconeixement a la trajectòria d'en Jaume, a qui estimem profundament", Joan Pino, director del CREAF.

“Aquest guardó ens omple d’orgull per diversos motius. En primer lloc, perquè és un just reconeixement a la trajectòria d’en Jaume, a qui estimem profundament. També, perquè reconeix de l’ecologia com un àmbit rellevant del país, cosa no gens frequent”, ha comentat el director del CREAF, en Joan Pino, quan s’ha fet pública la noticia.

Més informació


 

Categories: 

Relacionats

Butlletí