La Casa de l’Aigua fa 100 anys

Font: Ajuntament de Barcelona

01/05/2019 - 17:36

La Casa de l’Aigua és un equipament municipal amb un programa d’activitats ambientals emmarcades en els objectius del Compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012-2022 i gestionat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA).

L’equipament programa una sèrie d’actes per celebrar l’aniversari.

La Casa de l’Aigua celebra aquest 2019 el centenari, i per posar en relleu una aniversari tan destacable, l’equipament ha programat una sèrie d’actes. Alguns ja els podeu trobar en aquest document.

En aquest mateix document veureu la resta d’actes previstos per als mesos de maig i juny, entre els quals sobresurten les sortides guiades, sempre reeixides, i les activitats ciutadanes gratuïtes.

La Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova

La Casa de l’Aigua és un equipament municipal amb un programa d’activitats ambientals emmarcades en els objectius del Compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012-2022 i gestionat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA). La seva programació té per finalitat apropar la ciutadania a espais naturals com Collserola i el riu Besòs, a més d’altres elements patrimonials associats a la història de l’abastament d’aigua a Barcelona.

La rellevància de l’equipament està també en la seva claredat arquitectònica i el tipus constructiu. Es tracta, de fet, d’un dels primers edificis construïts amb formigó armat a Barcelona. El conjunt modernista, obra dels enginyers Felip Esteva i Planas i Joan Sitjes, es troba inclòs al catàleg de patrimoni de la ciutat.

Originàriament, el complex —que va quedar tancat el 1989— estava format per una estació elevadora, situada al barri de la Trinitat Vella; uns pavellons de cloració i un dipòsit situats a la Trinitat Nova, i un túnel subterrani que connectava ambdues instal·lacions i es perllongava en direcció a Collserola.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona ha publicat una guia de recomanacions per millorar la gestió de l'aigua en horts, escocells i jardins tant públics com particulars, en l'actual context de sequera.

Article

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona aprova inicialment el pla urbanístic per impulsar la regulació de 31 nous dipòsits pluvials a la ciutat.

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Butlletí