La Diputació de Barcelona aprova el seu pla de Desplaçament d’Empresa i aposta per una mobilitat sostenible

Font: Diputació de Barcelona

29/04/2019 - 11:34

El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous el Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE), que pretén optimitzar la mobilitat dels treballadors i afavorir els mitjans de transport alternatius al vehicle privat. La Diputació de Barcelona és la primera gran administració local del país en implantar un document d’aquestes característiques.

El PDE, format per vuit programes d’acció, té per objectiu millorar la salut i la seguretat dels treballadors de la Diputació; així com prevenir la contaminació atmosfèrica i la reducció de les emissions de NOx (Òxid de Nitrogen), partícules en suspensió i CO2.

Des de la constitució de la Taula de Mobilitat, l’any 2016, a Diputació de Barcelona treballa per promoure els mitjans de transport no motoritzats i, per a això, impulsarà una millora de l’accessibilitat i senyalització dels itineraris per a vianants i s’instal·laran nous elements per augmentar la capacitat dels aparcaments de bicicletes, afavorint  l’accés als recintes amb aquests mitjans de transport.

En la mateixa línia, s’incorporarà un conjunt d’eines bàsiques de manteniment de les bicicletes als centres de treball, s’implementaran punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques, s’incentivarà l’adquisició de bicicletes i es mantindrà l’aposta per la campanya anyal ‘Agafa la bici per anar a la feina’, amb la voluntat de potenciar, en tot moment, la intermodalitat bicicleta –transport públic. Cal també destacar que es continuarà apostant per la flexibilitat laboral dels treballadors i s’impulsarà el teletreball i les videoconferències.

Promoure l’ús del transport públic

Actualment, l’accés en transport públic als centres de treball és al voltant del 47% de la plantilla. Per incentivar l’ús del transport públic per accedir als centres de treball  es difondrà l’oferta d’aquest  i els avantatges del seu ús entre els treballadors i els visitants. A més, la Diputació de Barcelona mantindrà el servei de bus llançadora al recinte Mundet i es treballarà per passar-lo del combustible fòssil a l’híbrid o elèctric.

D’altra banda, també es promourà l’ús del cotxe compartit i es difondrà el cost real de l’ús del vehicle privat entre el personal. En aquesta línia, a més, es treballarà per renovar la flota de vehicles que té la corporació prioritzant aquells vehicles amb unes baixes emissions de contaminants primaris. Al mateix temps, es promourà l’ús del cotxe compartit, s’establiran criteris ambientals en la flota de vehicles dels proveïdors i s’instal·laran nous punts de recàrrega elèctrica.

Formació

Un dels eixos del Pla de Desplaçament d’Empresa té com a finalitat formar els treballadors de la Diputació de Barcelona per una conducció eficient, per la mobilitat sostenible i per a dur a terme una conducció segura en bicicleta.

A més, el pla aprovat també preveu que es duguin a terme les accions necessàries per incidir en altres administracions per tal d’incrementar el nombre de punts d’aparcament per a bicicletes a la via pública, que es demani la instal·lació de més punts del servei Bicing a prop dels centres de treball i que es millori l’espai per a vianants a les zones més concorregudes.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí