Terrassa i Matadepera quedaran unides per un nou itinerari destinat a ciclistes i vianants l’any 2020

29/04/2019 - 11:22
Carril bici als boscos de Can Déu | BITER

Carril bici als boscos de Can Déu | BITER

Un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments de Terrassa i de Matadepera permetrà l’adaptació de les carreteres BV-1221 i BV-1275, per tal d’implementar un itinerari de vianants i ciclistes que abasti el tram situat entre ambdós nuclis. L’objectiu és crear una infraestructura per als ciclistes i vianants entre ambdues poblacions a la carretera comarcal BV-1221, des de la sortida del nucli urbà de Terrassa, a l’alçada de l’avinguda de Lacetània, fins a l’entrada a Matadepera, ja la BV-1275, un cop passat el pont de la riera de les Arenes. En total, poc més d’un quilòmetre de longitud.

Aquesta actuació forma part del projecte d’itinerari de vianants i bicicletes que ha de permetre, en un futur, unir les ciutats de Terrassa i Sabadell, passant per Matadepera. La zona d’actuació de la rotonda, que dóna continuïtat a ambdues carreteres, no forma part del projecte, ja que va ser executada per la Diputació el 2009.

L’import de l’actuació, és d’1.151.949,61 euros, dels quals l’Ajuntament n’aportarà 287.641,82. La previsió inicial és que la Diputació de Barcelona liciti enguany els treballs perquè finalitzin a mitjans del 2020. L’actuació està inclosa en la xarxa ciclable bàsica prioritària de la Regió Metropolitana de Barcelona, definida al Pla Director de Mobilitat 2013-2018.

El projecte, que també contempla la instal·lació d’enllumenat, preveu distingir els dos carrils amb paviments de diferents colors: ocre per als vianants i vermellós per als ciclistes. A la carretera BV-1221, és a dir a la carretera de Terrassa a Talamanca, l’itinerari es construirà a diferent nivell per als vianants (amplada de 2 m) respecte als ciclistes (amplada de 2,5 m) i es reduirà sensiblement l’espai destinat als vehicles (els carrils passaran de 3,5 m a 3 m). En canvi, a la carretera que enllaça amb el casc urbà de Matadepera (BV-1275) s’habilitarà al mateix nivell per a vianants (1,50 m d’amplada) i per a ciclistes (2,50 m). Quan l’itinerari travessi el pont de la riera de les Arenes, l’espai disponible s’acumularà en un costat de la vía en el que s’habilitarà una franja compartida per vianants i ciclistes d’uns 3,50 m, que estaran separats dels vehicles per una barrera de protecció.

D’altra banda, també es preveu prolongar els camins de servei en ambdós costats de la riera de les Arenes per sota del pont de la BV-1275 amb la construcció de murs d’escullera, i habilitar un carril bici bidireccional, en el tram de l’avinguda Lacetània, situat entre el carrer de Granollers i la carretera BV-1221.

Un projecte i dos itineraris

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, va participar el setembre de 2018 a Matadepera en l’acte de presentació del projecte d’itinerari de vianants i bicicletes entre Sabadell, Matadepera i Terrassa; juntament amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega; de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; i de l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona.

El projecte contempla construir un itinerari de vianants i ciclistes a les carreteres BV- 1221 / BV- 1275 i també un carril bici a la carretera BV-1247 per connectar els municipis de Sabadell, Matadepera i Terrassa. Els dos itineraris, a càrrec de la Diputació de Barcelona, tenen una longitud total de 4,1 km amb una inversió global de 3,2 milions d’euros.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí