Milers de científics donen suport a les protestes dels joves contra el canvi climàtic

Font: CCMA

24/04/2019 - 16:16

Una carta publicada a la revista "Science", titulada "Les preocupacions dels joves manifestants està justificada", signada per més de 4.000 científics de tot el món dóna suport al fenomen #FridaysForFuture: "Les seves preocupacions estan justificades i recolzades per la millor ciència disponible. Les mesures actuals per protegir el clima i la biosfera són profundament inadequades."

La primera de les manifestacions es va fer el 10 de gener a Brussel·les i va congregar 3.000 persones. En setmanes posteriors, la xifra s'ha anat multiplicant: de 12.500 a 27.500, i fins a 35.000 estudiants. Estudiants de tot el món han continut fent vaga els divendres per reivindicar polítiques contra el canvi climàtic.

La carta explica la importància de complir l'acord de París i mantenir l'escalfament global per sota dels 2 ºC i la reducció de CO2: "És fonamental iniciar immediatament una ràpida reducció de CO2 i altres emissions de gasos d'efecte hivernacle. El grau de crisi climàtica que experimentarà la humanitat en el futur serà determinat per les nostres emissions acumulades; La reducció ràpida ara limitarà els danys."

Els científics donen la raó als joves quan demanen solucions per una societat sostenible:" "Sense una acció audaç i focalitzada, el seu futur està en perill crític. No hi ha temps per esperar fins que arribin al poder."

Asseguren que la responsabilitat de crear les condicions marc necessàries recau sobre els polítics: "Alguns exemples inclouen els preus i les regulacions efectives del CO2; cessament de subvencions per a accions i productes que perjudiquen el clima; normes d'eficiència; innovacions socials; i inversió massiva dirigida en solucions com les energies renovables, l'electrificació intersectorial, la infraestructura de transport públic i la reducció de la demanda."

Acaben la carta donant suport a les mobilitzacions ja que, segons ells, demostren que els joves entenen la situació:"Aprovem i donem suport a la seva demanda d'acció ràpida i contundent. La nostra responsabilitat social, ètica i acadèmica és declarar sense incerteses: només si la humanitat actua de manera ràpida i decidida podem limitar l'escalfament global, aturar l'extinció massiva de les espècies animals i vegetals i preservar la base natural de subministrament d'aliments i benestar de les generacions presents i futures. Això és el que volen assolir els joves. Mereixen el nostre respecte i el nostre ple suport."

Joves pel Clima

El símbol de la protesta dels joves contra el canvi climàtic, la sueca Greta Thunberg, encapçala el moviment i ha compartit l'article per mostrar que tenen el suport del món científic:

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’entrada de nous vehicles el 2022, la més alta dels últims 15 anys, suposarà un pas endavant per millorar la mobilitat i el medi ambient a Barcelona

Opinió

El canvi climàtic és la major amenaça a què ens enfrontem com a espècie i a la regió mediterrània les temperatures augmenten un 20% més ràpid que la mitjana mundial. Això ja té unes conseqüències reals i greus a tota la conca que aniran en augment en les properes dècades, i s’espera que les pujades del nivell del mar superin el metre l’any 2100, afectant un terç de la població de la regió.

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Butlletí