Comença la Setmana sense Soroll, amb diverses activitats a Barcelona

Font: Betevé

23/04/2019 - 11:36

Sota el lema “Silenci si us plau”, comença aquesta setmana la tercera edició de la Setmana sense Soroll, que es durà a terme del 22 al 28 d’abril. Aquesta iniciativa per prevenir la contaminació acústica té com a objectiu principal remarcar totes aquelles accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

Durant tots aquests dies es faran diverses activitats per sensibilitzar els ciutadans sobre els sorolls, sobretot en l’àmbit urbà, i els seus efectes. Promogudes tant per administracions com per entitats, escoles i associacions, les diverses propostes pretenen posar en comú les solucions a aquest problema, i destaquen com ens afecta en el nostre dia a dia.

Entre les activitats previstes a Barcelona hi ha la prova pilot per trobar rutes silencioses i compartir-les a través d’un servidor. L’experiment l’organitzen conjuntament els ajuntaments de Barcelona, Lleida, Tarragona i Terrassa.

Es demana compartir a les xarxes socials, mentre duri aquesta Setmana del Soroll, l’etiqueta #SSSoroll2019 #EUGreenWeek.


 

 

 

 

 

Relacionats

Notícia

Les superilles de Barcelona afecten positivament la salut i el benestar del veïnat i les persones que en fan ús. Així ho conclouen diversos estudis observacionals, quantitatius i qualitatius realitzats, en el marc del projecte “Salut als carrers”, per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que ha analitzat l’impacte en la salut i els seus determinants de les superilles implantades al Poblenou, a Sant Antoni i a Horta.

Notícia

La primera edició va comptar amb 350 aportacions ciutadanes que van permetre fer una fotografia dels diferents paisatges sonors a Catalunya durant el confinament

Notícia

La investigació, publicada a la revista ‘Nature Communications Biology’, constata que les praderies mostren lesions greus i permanents als òrgans sensorials després d’haver estat exposades a soroll antropogènic.

Butlletí