Comença la Setmana sense Soroll, amb diverses activitats a Barcelona

Font: Betevé

23/04/2019 - 11:36

Sota el lema “Silenci si us plau”, comença aquesta setmana la tercera edició de la Setmana sense Soroll, que es durà a terme del 22 al 28 d’abril. Aquesta iniciativa per prevenir la contaminació acústica té com a objectiu principal remarcar totes aquelles accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

Durant tots aquests dies es faran diverses activitats per sensibilitzar els ciutadans sobre els sorolls, sobretot en l’àmbit urbà, i els seus efectes. Promogudes tant per administracions com per entitats, escoles i associacions, les diverses propostes pretenen posar en comú les solucions a aquest problema, i destaquen com ens afecta en el nostre dia a dia.

Entre les activitats previstes a Barcelona hi ha la prova pilot per trobar rutes silencioses i compartir-les a través d’un servidor. L’experiment l’organitzen conjuntament els ajuntaments de Barcelona, Lleida, Tarragona i Terrassa.

Es demana compartir a les xarxes socials, mentre duri aquesta Setmana del Soroll, l’etiqueta #SSSoroll2019 #EUGreenWeek.


 

 

 

 

 

Relacionats

Notícia

A Europa, al menys 100 milions de persones estan exposats a nivells de soroll per sobre dels recomanats per OMS. La contaminació acústica provoca 16.000 morts prematures l'any a Europa. Aquests dies, diversos experts reunits pel Congrés Acusticat, que s'està celebrant a Sant Cugat del Vallès, alerten que no es té en compte el perill real que suposa el soroll, tant per a les persones com per als ecosistemes.

Notícia

La primera edició d’aquest premi honorífi crecau a tot un referent internacional del disseny acústic arquitectònic, Higini Arau. A la segona sessió del Congrés s'han posat de relleu les àrees tranquil.les i el paisatge sonor.

Notícia

La gestió, el control del soroll i les mesures urbanístiques i d’infraestructures de transport han estat els eixos centrals de debat de la primera jornada del 3r Congrés d’Acústica Català, en la versió online, des de Sant Cugat del Vallès.

Butlletí