Masquefa posa en marxa els horts socials amb una ocupació del 70%

Font: Ajuntament de Masquefa

17/04/2019 - 07:51

Aquest mes d’abril, el projecte d’horts socials iniciat a principis del 2019 serà una realitat de ple. Totes aquelles persones que al llarg de les darreres setmanes han sol·licitat a l’Ajuntament de Masquefa poder fer ús de les parcel·les que s’han habilitat als terrenys de l’antiga depuradora, ja podran començar a treballar a la zona.

En aquest sentit, la iniciativa arrencarà amb una ocupació del 70%. I és que de les 10 parcel·les que s’han posat a disposició de tota la població, s’han dut a terme un total de set sol·licituds; motiu pel qual s’ha adjudicat una parcel·la a totes aquelles persones interessades. Els horts es podran fer ús de dilluns a diumenge, de 08 h. a 20 h., durant l’hivern (del 21 de setembre al 20 de març); i de dilluns a diumenge, de 07 h. a 22 h., durant els mesos d’estiu (del 21 de març al 20 de setembre).

Aquests horts tenen com a objectiu fomentar el cultiu dels propis aliments, promoure el respecte pel medi ambient i per la pròpia salut, potenciar el treball en cooperació, l’aprenentatge de valors i el coneixement del món rural més proper, impulsant alhora la participació ciutadana i la cohesió social. Per tot plegat, el consistori també ha aprovat les normes d’ús, convivència i respecte en aquest espai que integraran el futur Reglament d’ús dels horts socials, i que ja es poden consultar a través del següent enllaç.


 

 
Categories: 

Relacionats

Article

És el primer centre del parc que aplica el Pla de restauració saludable inclòs en el nou model de zoo, i és part de les accions de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

El terrat del Palau Foronda ja disposa d’un nou hort amb capacitat per plantar-hi 440 hortalisses, verdures i plantes aromàtiques, i on treballen els usuaris i usuàries de les entitats de persones amb discapacitat del Centre Psicoteràpia Barcelona (CPB) i Centre Condal. La iniciativa permet aprofitar terrats en desús d’equipaments municipals amb l’objectiu de millorar la salut física, social i emocional de les persones amb discapacitat.

Butlletí