Masquefa posa en marxa els horts socials amb una ocupació del 70%

Font: Ajuntament de Masquefa

17/04/2019 - 07:51

Aquest mes d’abril, el projecte d’horts socials iniciat a principis del 2019 serà una realitat de ple. Totes aquelles persones que al llarg de les darreres setmanes han sol·licitat a l’Ajuntament de Masquefa poder fer ús de les parcel·les que s’han habilitat als terrenys de l’antiga depuradora, ja podran començar a treballar a la zona.

En aquest sentit, la iniciativa arrencarà amb una ocupació del 70%. I és que de les 10 parcel·les que s’han posat a disposició de tota la població, s’han dut a terme un total de set sol·licituds; motiu pel qual s’ha adjudicat una parcel·la a totes aquelles persones interessades. Els horts es podran fer ús de dilluns a diumenge, de 08 h. a 20 h., durant l’hivern (del 21 de setembre al 20 de març); i de dilluns a diumenge, de 07 h. a 22 h., durant els mesos d’estiu (del 21 de març al 20 de setembre).

Aquests horts tenen com a objectiu fomentar el cultiu dels propis aliments, promoure el respecte pel medi ambient i per la pròpia salut, potenciar el treball en cooperació, l’aprenentatge de valors i el coneixement del món rural més proper, impulsant alhora la participació ciutadana i la cohesió social. Per tot plegat, el consistori també ha aprovat les normes d’ús, convivència i respecte en aquest espai que integraran el futur Reglament d’ús dels horts socials, i que ja es poden consultar a través del següent enllaç.


 

 
Categories: 

Relacionats

Article

La iniciativa, proposada per l’entitat Bages Biodiversitat en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, pretén millorar l’estat de conservació del mussol comú i altres espècies amenaçades al pla de Bages

Article
Mercabarna també disposarà d'electricitat d'origen renovable

Adjudicades les parades per al primer mercat majorista de producte ecològic.

Article
Josep Bau, Albert Castells i Jordi Boadas

Josep Bau, Albert Castells i Jordi Boadas

El terreny municipal, cedit al CT BETA, tindrà un ús científic i educatiu al voltant de l'assaig de cultius i fertilitzants per aconseguir una major eficiència i qualitat ambiental

Butlletí