El Parc Natural del Delta de l’Ebre un exemple d’ecoturisme en el marc del projecte Land-Sea

Font: Generalitat de Catalunya

11/04/2019 - 15:46

El projecte Land-Sea té l’objectiu principal d’abordar les polítiques de gestió de zones costaneres, pel que fa especialment a la preservació dels ecosistemes de la costa i el seu desenvolupament socioeconòmic en clau de sostenibilitat i especialment en estratègies per fomentar l’ecoturisme.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, és l’exemple triat a Catalunya, durant aquest 2019 per treballar amb les prioritats de la Carta Europea de Turisme Sostenible. El Parc és l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i té una rica diversitat d'ambients, així mateix forma part del Sistema d’Espais Naturals Protegits de Catalunya el quals permeten la conservació de la biodiversitat de les zones costaneres però alhora representen un atractiu per als turistes. Per preservar aquests espais, és necessari crear projectes, plans i polítiques per mantenir-les com a atractiu turístic, sempre reduint el seu impacte ambiental. Els principals objectius de la implementació del projecte al Parc són:

  • Fomentar i promoure la conservació dels espais naturals.
  • Valorar els espais naturals, la biodiversitat i el patrimoni natural de Catalunya en relació amb la ciutadania i com a recurs turístic.
  • Promoure el desenvolupament econòmic i sostenible en aquestes àrees.

Així mateix, es donarà a conèixer com s’està implementant el Pla de foment del turisme de natura, incloent les polítiques de promoció que el nou pla de màrqueting  desenvolupa. Aquest intercanvi, previst pel proper mes de maig, tancarà el fase del projecte de coneixement i intercanvi de les millors pràctiques possibles.

Els socis del projecte a Catalunya, són la Generalitat de Catalunya (a través de la Direcció General de Turisme) i l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona (de l’Ajuntament de Barcelona), treballaran juntament amb les regions de Molisse (Itàlia), Varna (Bulgària) i Hamburg.

Land-Sea està cofinançat pel programa Interreg Europe que ajuda els governs regionals i locals europeus a desenvolupar polítiques que generin un impacte sostenible per a les persones i els territoris, a través de la creació d’espais on compartir experiències, per millorar les polítiques de gestió sostenible dels ecosistemes terrestre i marí.

El projecte té una durada de cinc anys i un finançament de més d’un milió d’euros.

 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
LIFE Nieblas recull amb un col·lector minúscules gotes d’aigua en suspensió a la boira i la rosada, per recuperar els boscos i aqüífers de dues zones de l’illa de Gran Canària. Imatge: La Provincia

LIFE Nieblas recull amb un col·lector minúscules gotes d’aigua en suspensió a la boira i la rosada, per recuperar els boscos i aqüífers de dues zones de l’illa de Gran Canària. Imatge: La Provincia

Captar minúscules gotes d’aigua de la boira i utilitzar-les per recuperar zones afectades per sequera extrema i desertificació és l’objectiu del projecte europeu LIFE Nieblas. El trajecte comença a les crestes de les muntanyes de les Canàries, on els vents alisis afavoreixen el mar de núvols que genera la preuada boira i les pluges horitzontals característiques de les illes atlàntiques.

Notícia

Un estudi de la UPC revela que l'amplada del riu a la desembocadura era de 275 metres el 1846 i, actualment, és de 36 metres

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí