Connectades les primeres tres-centes bicicletes elèctriques del nou Bicing

Font: Ajuntament de Barcelona

10/04/2019 - 11:36

Aquesta setmana s’han habilitat tres-centes bicicletes elèctriques del nou Bicing i el servei s’anirà ampliant fins a arribar a les mil unitats, el triple que en el sistema antic. Barcelona Energia, la comercialitzadora d’energia cent per cent renovable, subministrarà l’electricitat al servei. El desplegament del Bicing continuarà amb l’activació de la reserva anticipada de cinc minuts a finals d’abril i l’ampliació de cobertura territorial al llarg del 2019.

Les bicicletes elèctriques del Bicing es poden agafar i deixar en qualsevol de les 414 estacions mixtes i en superfície del sistema nou, on comparteixen ancoratges amb les mecàniques.

El model elèctric es diferencia del mecànic perquè té un símbol d’un llamp al parafang i a la cistella, i un indicador del nivell de bateria al manillar.

A més, inclou tecnologia d’assistència al pedaleig, propulsió sense sons i vibracions i bateria per a 60 kilòmetres d’independència.

Què cal fer per utilitzar les bicicletes elèctriques?

L’abonament simplificat del nou sistema de Bicing permet als usuaris i les usuàries fer servir, amb el mateix contracte, tant les bicicletes elèctriques com les mecàniques, amb un preu diferenciat segons el tipus de vehicle que s’esculli.

Aquesta tarifa plana de 50 euros anuals inclou els viatges de fins a trenta minuts sense cap cost addicional en les bicicletes mecàniques, i amb un cost de 35 cèntims en les elèctriques. Si el temps d’ús oscil·la entre trenta minuts i dues hores, el preu és de 70 i 90 cèntims, respectivament, i si el viatge s’allarga més de dues hores, són 5 euros en ambdós casos.

Subministrament metropolità d’energia

Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, que es va obrir a la ciutadania al mes de gener, ja subministra energia a 150 punts del servei del Bicing i arribarà alcent per cent de les estacions durant els pròxims mesos.

La comercialitzadora d’energia cent per cent renovable subministra electricitat a gairebé quatre mil punts de llum de la ciutat (enllumenat, habitatge públic, equipaments i oficines municipals i mercats).

Desplegament final del Bicing

Fins ara, la implantació del nou Bicing ha inclòs l’ampliació del servei a 24 hores, la substitució de les 414 estacions i les 6.000 bicicletes mecàniques, la posada en marxa de la nova app i l’habilitació de les primeres 300 bicicletes elèctriques.

El desplegament del nou sistema continuarà amb l’activació de la reserva anticipada de cinc minuts a finals d’abril, l’ampliació del parc elèctric, fins al miler d’unitats, i l’ampliació de cobertura territorial, amb 95 estacions més en barris sense servei o amb molta demanda, fins a arribar a un total de 519.

Consulteu tota la informació sobre el servei al web Bicing.Barcelona.


 

Relacionats

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Butlletí