Arriben les plataformes mòbils de contenidors de recollida selectiva al Bon Pastor de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

09/04/2019 - 16:28

Per donar un nou impuls a l'estratègia Residu Zero, l’Ajuntament de Barcelona implantarà el 8 d’abril de 2019 un nou sistema de recollida selectiva de residus al Bon Pastor: les plataformes de contenidors de recollida selectiva.

El barri del Bon Pastor, concretament la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell, la Formiga i Sant Adrià, al districte de Sant Andreu, és el lloc escollit per introduir la prova pilot de les plataformes mòbils de contenidors de recollida selectiva.

Aquesta prova té una durada prevista de sis mesos i és un projecte important per al conjunt de la ciutat perquè ajudarà a assolir els objectius de l’Estratègia Residu Zero, una estratègia basada en la disminució de la generació dels residus, la reutilització dels productes i el reciclatge eficient dels residus, per garantir la millora de la qualitat del producte reciclat i, de manera especifica, de la matèria orgànica.

L’Estratègia Residu Zero ha de permetre sortir de l’estancament del nivell de recollida selectiva de residus que s’ha produït al conjunt de la ciutat des de fa més de cinc anys (al voltant del 36%), i fer un salt endavant per arribar a uns nivells de recollida selectiva propers al 60%, en la línia del que exigeix tant la Unió Europea com el Pla de Gestió de Residus de Catalunya.

El funcionament d’aquest nou sistema és molt senzill: cada dia, de dilluns a dissabte, els dies que hi ha recollida d’escombraries, s’instal·len les plataformes a partir de les 18.00 hores i es retiren a les 23.00 hores. El diumenge és l’únic dia de la setmana que no hi ha recollida d’escombraries.

A partir del 25 de març, un equip d’informadors ambientals passaran per totes les llars de la zona per donar la informació i deixar el material que ajudi a fer millor la separació dels residus, com són el cubell airejat per la recollida de la matèria orgànica, les bosses compostables, la guia informativa i un imant de nevera amb el calendari dels dies i hores de recollida.

També, fins el 15 de juny, s’instal·la un Punt informatiu per resoldre dubtes a la Biblioteca Bon Pastor, al carrer de l’Estadella 64, amb el següent horari:

  • de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 h,
  • els dissabtes, de 11.00 a 14.00 h,
  • els diumenges i festius, tancat.

Trobareu més informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Butlletí