Finançament col·lectiu ciutadà per a la instal·lació fotovoltaica del Convent de Sant Agustí

Font: Ajuntament de Barcelona

08/04/2019 - 10:46

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí serà el primer edifici municipal amb una placa d’energia solar per a l’autoconsum que es construirà amb la inversió de la ciutadania. El projecte vol incentivar un rol actiu dels veïns i les veïnes en l’evolució cap a un nou model energètic més sostenible.

La instal·lació fotovoltaica generarà 38.880 kWh, l’electricitat equivalent a la necessària per cobrir les necessitats de disset llars, i es destinarà a l’autoconsum del mateix edifici.

A més, permetrà reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, amb un estalvi anual de 14.700 quilograms de CO2.

Crowdlending: finançament socialitzat amb retorn dels diners

L’objectiu era recaptar els 105.000 euros necessaris per instal·lar la placa solar a través d’inversions de la ciutadania, que les recuperarà amb un interès nominal del 0,95% anual en quotes semestrals durant cinc anys.

El termini per fer les aportacions, que poden anar de 50 a 3.000 euros, és fins al 22 de juny. Consulteu tota la informació al web de la campanya “Comparteix el sol”, que s’emmarca en el Programa d’impuls a la generació solar de Barcelona per augmentar i potenciar les instal·lacions d’energia renovable en espais i cobertes públics i privats de la ciutat.

ACTUALITZAT:


 

Categories: 

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí