La Boqueria renova el seu enllumenat

Font: Ajuntament de Barcelona

03/04/2019 - 16:49

La nova instal·lació de llum suposa com a mínim un 60% d’estalvi energètic respecte la que hi havia anteriorment. Aquesta acció s’engloba dins les mesures de sostenibilitat que duen a terme els mercats de la ciutat amb l’objectiu de fer un consum responsable a les seves instal·lacions.

El mercat de la Boqueria ha renovat la seva instal·lació lumínica durant les darreres setmanes. Cadascun dels punts de llum del mercat han estat substituïts per uns de nous de tecnologia led amb l’objectiu de disminuir el consum energètic i proporcionar un major confort per als paradistes i clients.

Amb aquesta renovació s’han eliminat les llums de vapor de sodi que hi havia anteriorment, i s’han millorat les condicions lumíniques existents.

Segons Joan Manuel Llopis, Director dels Serveis Tècnics de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), “l’estalvi energètic és prioritati en tot tipus de rehabilitacions municipals, i és en les actuacions d’enllumenat on més podem intervenit en aquest estalvi. El principal repte d’il·luminar mercats tradicionals davant d’altres espais de venda és seleccionar una llum compatilble amb l’entorn pel que fa a estètica i a la distribució tècnica per aconseguir els resultats desitjats”.

La nova instal·lació de llum “suposa com a mínim un 60% d’estalvi energètic respecte la que hi havia anteriorment”, explica el Jordi Ariñó, comercial d’enllumenat exterior de Simon, empresa que ha dut a terme la instal·lació del projecte. Ariñó, a més, afirma que per part dels paradistes el canvi ha estat positiu i que en tot moment durant la instal·lació, “s’ha respectat la disposició de cadascun dels punts de llum adaptant el producte òptic per aconseguir el millor resultat”. Així doncs, s’han substituit prop de 265 llums del mercat, procurant “aconseguir la temperatura de llum més adequada i que no enlluerni als paradistes”, afegeix el comercial.

Aquesta acció s’engloba dins les mesures de sostenibilitat que duen a terme els mercats de la ciutat amb l’objectiu de fer un consum responsable a les seves instal·lacions.

 

 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí