El canvi climàtic fa que l’estiu sigui més llarg

Font: Betevé

03/04/2019 - 16:40

El canvi climàtic és una realitat. L’augment de la temperatura ja no es qüestiona i és un fet també a Barcelona. Javier Martín Vide, catedràtic en geografia física de la Universitat de Barcelona, ha constatat que l’increment de la temperatura associat al canvi climàtic ja ha comportat un augment clar de les nits tropicals a Barcelona, les nits en què la temperatura no baixa dels 20 ºC.

A més a més, meteorològicament, la calor estiuenca comença abans del que ho feia fa dècades i s’acaba més tard, amb la qual cosa l’estiu s’allarga i la tardor i la primavera es veuen obligades a desplaçar-se cada vegada més cap als mesos hivernals.

La pujada de temperatura associada al canvi climàtic, segons afirma Javier Martín Vide, fa que darrerament (i amb petites excepcions), els hiverns es comportin d’una manera molt suau, amb pocs dies de fred i amb molts dies que són més propis de la primavera (o, fins i tot en algun cas, de l’estiu) que no pas de l’hivern.

Pel que fa a la pluja, després de la gran quantitat de pluja caiguda el 2018, hem encetat un període amb poca pluja, cosa que entra dins dels paràmetres d’irregularitat del nostre clima mediterrani. De fet, pel que fa a les precipitacions, Javier Martín Vide diu que no hi ha una tendència clara establerta per al comportament futur.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí