Una al·legoria contra el llançament de residus al mar serà el dimoni que es cremarà per les Festes de Maig de Badalona

Font: Ajuntament de Badalona

03/04/2019 - 10:28

El passat febrer es va fer pública l’obra guanyadora del 21è concurs ‘Crema’l tu!’, el premi de disseny del Dimoni de Badalona que convoca l’Ajuntament per a seleccionar el Dimoni de les Festes de Maig que es cremarà durant la nit de Sant Anastasi. El disseny guanyador ha estat El Dimoni del mar, una obra de la il·lustradora Anastasia Druzhininskaya que és una al·legoria contra el llançament de residus al mar i les platges i en favor del reciclatge. L’obra va ser seleccionada entre més de 60 propostes per un jurat format per persones i entitats relacionades amb la cultura.

Anastasia Druzhininskaya és una jove russa que va néixer l’any 1990 a Belgorod i resideix a Badalona des del 2018. Va estudiar arquitectura a la Belgorod State Technological University i després començà una brillant carrera com a il·lustradora, dedicant-se principalment a la il·lustració de literatura i llibres de text infantils. Ha treballat per diversos editorials arreu, com Clever Publishing Moscow, SM Editorial Madrid o Cruïlla Barcelona. Druzhininskaya ha col·laborat també amb il·lustracions en revistes com Cosmopolitan Russia, Woman’s Health Russia o Harper’s Bazaar Russia.

La figura de El Dimoni del mar està formada per diversos residus de plàstic que utilitzem habitualment en la nostra vida diària (envasos, elements de plàstic, canyetes, etc.) i està erigida sobre una petxina que sura sobre el mar.

L’encarregat de fer realitat aquest disseny serà Ramon de los Heros, membre del Jurat, artista plàstic i especialista en la construcció d'escenografies.

La figura del Dimoni es plantarà a la platja, al davant de la Rambla a l’alçada del monument a Roca i Pi, a primers del mes de maig i es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig.

Durant la presentació del Dimoni l’alcalde Álex Pastor ha declarat : “estic molt content que el dimoni d’aquest any sigui inclusiu, que tothom se’l pugui fer seu, que pugui generar un tema de conversa amb els infants a les escoles i que alhora no fuig de la crítica social. Estic segur que cap badaloní o badalonina no podrà dir que el dimoni d’aquest any no el representa”.

Per la seva part, la creadora, Anastasia Druzhininskaya, s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda per la tria del jurat i ha explicat que va idear el seu disseny “un dia de pluja en què les platges i el mar es van omplir de plàstic i residus”. La dissenyadora vol que el seu dimoni “interpel·li la ciutadania i faci evident la necessitat de cuidar el mar, que és un dels nostres tresors”.

Nou perfil a Instagram

Amb la tria del Dimoni comença el compte enrere per l’inici de les Festes de Maig de 2019. Coincidint amb aquesta data, l’Ajuntament de Badalona posa en marxa un nou perfil a la xarxa social Instagram on es recolliran imatges i informació sobre els preparatius i actes de les Festes de Maig. Aquest perfil pot trobar amb el nom d’usuari @festesdemaig, el mateix que té a Twitter i Facebook.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí