Montcada i Reixac edita una nova guia de residus per millorar la recollida selectiva

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

28/03/2019 - 11:09

Es tracta d’una guia didàctica i intuïtiva, que facilita una tasca a vegades complexa i que afegeix consells diaris sobre com reciclar correctament qualsevol material que puguem tenir a casa.

Amb l’objectiu d’arribar a un 60% de recollida selectiva per l’any 2020 a Montcada i Reixac, l’Ajuntament ha presentat aquest 11 de febrer la nova guia de residus 2019. L’alcaldessa, Laura Campos, juntament amb el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sànchez, i el regidor de Medi Ambient, José Domiguez, s’ha encarregat de presentar en roda de premsa aquesta nova guia i totes les accions que acompanyaran la seva difusió. Campos ha destacat: “amb aquesta guia volem conscienciar a tota la ciutadania que tenim un veritable problema amb la brossa: si no volem que ens soterri hem d’actuar. Hi ha un problema greu, però encara estem a temps d’aportar una solució”. D’altra banda, l’alcaldessa també ha posat en relleu el compromís del municipi amb el medi ambient, destacant que en el Ple de gener es va aprovar de manera inicial el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals

El fullet ha estat ideat perquè els més petits puguin adquirir, el més aviat possible, uns bons hàbits en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la difusió de la guia es farà durant l’activitat de “Coneguem l’Ajuntament”, on alumnes de totes les escoles del municipi visiten l’Ajuntament i coneixen de primera mà el seu funcionament. Durant la visita, els nens i les nenes participaran en una xerrada sobre la importància de separar correctament els residus a casa i se’ls farà entrega de la guia i d’un pin amb el lema “Jo sóc agent especial de residus”.

La resta de persones que vulguin fer-se amb una de les guies de reciclatge la podran recollir gratuïtament a l’Ajuntament de Montcada i Reixac (Avinguda de la Unitat, 6).


 

Categories: 

Relacionats

Article

Una representació municipal ha assistit aquest 7 de març a la inauguració de la nova nau de reciclatge que la Fundació Trinijove ha posat en marxa al polígon industrial Coll de Montcada, al barri de Terra Nostra. Aquesta nau s’inclou dins el projecte Renueva, un programa de formació i inserció laboral en empreses del sector del reciclatge i de la gestió dels residus que ha estat possible gràcies a un conveni entre Trinijove, Aigües Danone i Ecoembres. Aquesta planta incorporarà una desena de persones del municipi que estan a l’atur i en situació de risc d’exclusió social.

Article

El Ple ordinari de gener, celebrat el passat 31 de gener, va aprovar inicialment el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals 2018-2023, un document que ha d'esdevenir el full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquest àmbit durant els propers anys. "Els objectius del projecte són reduir la generació de residus, millorar-ne la quantitat i qualitat i fer-ne transparent la seva gestió", va explicar el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. El document és una adaptació a les especificitats locals del Pla de prevenció de residus de la comarca, del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Article

Aquesta acció s'emmarca dins de les iniciatives que la Regidoria de Medi Ambient està impulsant per conscienciar a la població perquè adopti unes costums més sostenibles.

Butlletí