Montcada i Reixac edita una nova guia de residus per millorar la recollida selectiva

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

28/03/2019 - 11:09

Es tracta d’una guia didàctica i intuïtiva, que facilita una tasca a vegades complexa i que afegeix consells diaris sobre com reciclar correctament qualsevol material que puguem tenir a casa.

Amb l’objectiu d’arribar a un 60% de recollida selectiva per l’any 2020 a Montcada i Reixac, l’Ajuntament ha presentat aquest 11 de febrer la nova guia de residus 2019. L’alcaldessa, Laura Campos, juntament amb el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sànchez, i el regidor de Medi Ambient, José Domiguez, s’ha encarregat de presentar en roda de premsa aquesta nova guia i totes les accions que acompanyaran la seva difusió. Campos ha destacat: “amb aquesta guia volem conscienciar a tota la ciutadania que tenim un veritable problema amb la brossa: si no volem que ens soterri hem d’actuar. Hi ha un problema greu, però encara estem a temps d’aportar una solució”. D’altra banda, l’alcaldessa també ha posat en relleu el compromís del municipi amb el medi ambient, destacant que en el Ple de gener es va aprovar de manera inicial el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals

El fullet ha estat ideat perquè els més petits puguin adquirir, el més aviat possible, uns bons hàbits en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la difusió de la guia es farà durant l’activitat de “Coneguem l’Ajuntament”, on alumnes de totes les escoles del municipi visiten l’Ajuntament i coneixen de primera mà el seu funcionament. Durant la visita, els nens i les nenes participaran en una xerrada sobre la importància de separar correctament els residus a casa i se’ls farà entrega de la guia i d’un pin amb el lema “Jo sóc agent especial de residus”.

La resta de persones que vulguin fer-se amb una de les guies de reciclatge la podran recollir gratuïtament a l’Ajuntament de Montcada i Reixac (Avinguda de la Unitat, 6).


 

Categories: 

Relacionats

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Article

Es busca reduir els problemes que generen els embolcalls de plàstic cada any al clavegueram i disminuir la brutícia als carrers i places de la població.

Article

Rubí ha celebrat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 20 al 28 de novembre. L’Ajuntament, amb la col·laboració d’entitats i ciutadania, ha organitzat una programació centrada en la sensibilització sobre la necessitat d’evitar que els objectes es converteixin en residu abans d’hora. El Consistori calcula que, gràcies a les diferents accions dutes a terme, s’ha previngut al voltant d’una tona de residus.

Butlletí