Gelida aposta per la tecnologia LED a l’enllumenat públic

Font: Ajuntament de Gelida

27/03/2019 - 16:30

L’Ajuntament de Gelida ha iniciat la substitució de més de 1.396 lluminàries a tecnologia LED a tot el municipi en aquest primer trimestre del 2019, per la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior de diverses zones, dins del pla d’adequació per a les millores de funcionament i d’estalvi energètic. La inversió en el nou contracte de manteniment de l’enllumenat públic és a l’empresa Aluvisa i té un pressupost de 890.257,50€.

Les principals actuacions, que s’executaran en aquest primer trimestre del 2019, consisteixen en la substitució de lluminàries antigues, que generen contaminació lumínica i ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED, la millora dels quadres elèctrics dels subministraments d’enllumenat públic, millorant addicionalment les instal·lacions en cas de sobretensions. També s’incorpora la instal·lació d’un sistema de tele gestió punt a punt en 1.322 lluminàries i un sistema de control de flux per tal que conjuntament es pugui obtenir un estalvi energètic i es millori el temps de resposta en casos d’avaria de l’enllumenat públic.

Altres actuacions incloses en aquest pla, són la renovació de l’enllumenat del camp de futbol municipal a tecnologia LED i la instal·lació d’un sistema d’il·luminació ornamental per l’església de Sant Pere i el seu campanar.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí