Sant Feliu aposta per l'economia verda local amb el projecte EdiCitNet

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

25/03/2019 - 17:12

Sant Feliu forma part de la xarxa mundial de 35 ONGs, PIMEs, administracions locals i centres de recerca que aposten per solucions basades en la natura per a la producció d'aliments en el marc del projecte europeu EdiCitNet coordinat per la Universitat Tècnica de Berlin.

Després de la participació de Sant Feliu a la reunió de llançament del projecte europeu EdiCitNet (Edible Cities Network) celebrada a Berlín al mes de setembre com a únic municipi de l'Estat espanyol que hi participa i que va comptar amb la presència de la regidora de Salut, Lourdes Borrell, l'11 de març van visitar l'Ajuntament la doctora Ferne Edwards, antropòloga cultural amb una àmplia experiència en ciutats sostenibles, sistemes alimentaris i canvis socials; i Nevelina Pachova, investigadora en l'àmbit del desenvolupament de plans econòmics i participatius, investigadores de la RMIT'S (Royal Melbourne Institute of Technology) Universitat australiana amb seu a Barcelona que lidera la Fase1 del projecte i s'encarrega de la coordinació de la seva governabilitat.

A la reunió de coordinació es van consensuar els criteris de definició de la composició i de les formes de treball del futur equip de ciutat dintre del Projecte EdiCitNet. Aquest grup de treball multidisciplinar estarà format per agents clau de la ciutat i tècnics de l'Ajuntament, amb l'objectiu de treballar les propostes de Sant Feliu en el marc del projecte.

La reunió va tenir lloc a la Torre del Roser, on l'equip tècnic de Sant Feliu Innova va fer una presentació de les iniciatives i projectes d'emprenedoria jove de base tecnològica que han passat pels seus programes EXPLORER/YUZZ i BAIX INNOVA SOCIAL (BIS) de la Xarxa d'Innovació Social i Col·laborativa (XISC) del Baix Llobregat i relacionats amb la producció d'aliments sostenible o l'alimentació saludable. 

Sant Feliu forma part de la xarxa mundial de 35 ONGs, PIMEs, administracions locals i centres de recerca que aposten per solucions basades en la natura per a la producció d'aliments en el marc del projecte europeu EdiCitNet coordinat per la Universitat Tècnica de Berlin.


EdiCitNet, una iniciativa per impulsar la sostenibilitat de les ciutats en el futur

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea amb gairebé 12 milions d'euros per al conjunt d'iniciatives i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans i potenciar l'economia verda. El municipi de Sant Feliu s'ha compromès a desenvolupar un pla urbanístic estratègic que integri solucions naturals comestibles, juntament amb la millora de la gestió i recuperació de l'aigua. En aquest sentit l'Ajuntament vol aprofitar l'impuls del projecte per potenciar, entre altres, projectes d'agricultura urbana social, la creació d'àrees d'horts mòbils amb diferents col·lectius, o la millora en la gestió i recuperació e l'aigua per irrigació.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La primera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament ha guardonat sis projectes que han permès recuperar 12,5 milions de quilos d’aliments l’any. L'objectiu d’aquests guardons, creats l'any 2019, és promoure i reconèixer iniciatives que es duguin a terme contra el malbaratament alimentari, en l'esglaó de la producció i la distribució alimentària.

Article
Produirà 1.000 quilos de fruites i verdures al dia en temporada alta

L'hort urbà més gran del món ocuparà el terrat d'un dels pavellons del parc d'exposicions de Paris Expo Porta de Versalles.

Article

El passat dia 21 d’octubre, l’Institut Miami va rebre el Primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE) pel desenvolupament del projecte Hort-galliner escolar.

Butlletí