Oberta la convocatòria de subvencions per activitats agràries, ramaderes i forestals a la Xarxa de Parcs Naturals

Font: Diputació de Barcelona

25/03/2019 - 16:06

La Diputació de Barcelona ha obert convocatòria de subvencions per fomentar les activitats en l’explotació forestal i les empreses agrícoles i ramaderes en el conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals, amb un import per aquest any 2019 de 356.360 euros. La convocatòria, que està oberta des d’avui fins al 25 d’abril, també contempla subvencions per instal·lacions tèrmiques amb biomassa i l’eficiència energètica en edificis, la restauració de patrimoni arquitectònic i la millora d’habitatges de primera residència, així com per empreses de serveis i entitats culturals en l'àmbit territorial dels espais naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

Les subvencions hauran de finançar actuacions o activitats en alguna d’aquestes línies que estiguin relacionades amb els objectius de la normativa específica de cada espai i que es desenvolupin dins de l’àmbit corresponent. A aquests efectes, en les subvencions per a explotacions forestals i explotacions agrícoles-ramaderes, es consideren incloses aquelles intervencions que es realitzin dins l’espai protegit o en finques registrals que tinguin més del 50% de la seva superfície dins dels límits dels plans especials de protecció.

Pel que fa a les explotacions forestals, la subvenció està destí anada a la realització de treballs silvícoles no rendibles econòmicament encaminats a la posada en valor del bosc com estassades, aclarides i selecció de tanys en plançonedes, eliminació o acordonament de restes forestals.

En el cas de les explotacions agrícoles i ramaderes, les subvencions estan destinades a actuacions de rehabilitació o millora d’instal·lacions o edificis directament vinculats i destinats a aquestes  activitats per a la instal·lació de serveis bàsics per a l’explotació i arranjament o construcció d’estructures exteriors com ara camins, sèquies, basses, tanques, parets seques i similars.

Les subvencions a empreses de serveis estan destinades a incorporar millores en la gestió eficient de l’aigua i, en general, a la gestió ambiental dels recursos, així com per despeses associades a la legalització d’instal·lacions i a la millora de la seva accessibilitat.

Així mateix, les subvencions per a instal·lacions tèrmiques de biomassa i l’eficiència-estalvi energètic en edificis, aquestes han de complir amb les exigències de caràcter general sobre la utilització de tècniques, tecnologies i sistemes que impliquin concebre el disseny arquitectònic de manera sostenible, amb una millora de l’eficiència energètica, reducció de les necessitats energètiques dels edificis, estalvi d’energia i augment de la capacitat de capturar l’energia solar o de generar la pròpia energia amb la incorporació d’energies renovables.

L’àmbit de les actuacions es corresponen amb els municipis inclosos en el Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Garraf, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola, Parc del Foix, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc del Castell de Montesquiu i Espai Natural de les Guilleries-Savassona,

Podeu consultar les Bases de la convocatòria en aquest enllaç


 

Relacionats

Article

Aquest 12 de febrer es va inaugurar a l’Edifici del rellotge del recinte de l’Escola Industrial de Barcelona l’exposició “40 anys d’educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny”, una mostra comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental i realitzada conjuntament per les diputacions de Barcelona i Girona i el Zoo de Barcelona.

Notícia
Pins i avets afectats per la sequera de 2015 a Sequoia National Park (Califòrnia, EUA). Autor: Jordi Martínez

Pins i avets afectats per la sequera de 2015 a Sequoia National Park (Califòrnia, EUA). Autor: Jordi Martínez

Segons un estudi liderat pel CSIC, l’efecte de les sequeres passades podria constituir-se com un indicador clau per predir el risc de mortalitat en els arbres. L’estudi utilitza els anells de creixement dels arbres per comparar la resposta a sequeres d’arbres morts i supervivents.

Notícia

Tècnics de la Generalitat han analitzat les conseqüències de l'incendi de Montornès del Vallès i del temporal Gloria. El temporal ha estat un dels episodis més greus per al riu en les darreres dècades. El cabal va augmentar de manera dràstica passant de tres metres cúbics per segon a més de 500 en només tres dies.

Butlletí