Oberta la convocatòria de subvencions per activitats agràries, ramaderes i forestals a la Xarxa de Parcs Naturals

Font: Diputació de Barcelona

25/03/2019 - 16:06

La Diputació de Barcelona ha obert convocatòria de subvencions per fomentar les activitats en l’explotació forestal i les empreses agrícoles i ramaderes en el conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals, amb un import per aquest any 2019 de 356.360 euros. La convocatòria, que està oberta des d’avui fins al 25 d’abril, també contempla subvencions per instal·lacions tèrmiques amb biomassa i l’eficiència energètica en edificis, la restauració de patrimoni arquitectònic i la millora d’habitatges de primera residència, així com per empreses de serveis i entitats culturals en l'àmbit territorial dels espais naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

Les subvencions hauran de finançar actuacions o activitats en alguna d’aquestes línies que estiguin relacionades amb els objectius de la normativa específica de cada espai i que es desenvolupin dins de l’àmbit corresponent. A aquests efectes, en les subvencions per a explotacions forestals i explotacions agrícoles-ramaderes, es consideren incloses aquelles intervencions que es realitzin dins l’espai protegit o en finques registrals que tinguin més del 50% de la seva superfície dins dels límits dels plans especials de protecció.

Pel que fa a les explotacions forestals, la subvenció està destí anada a la realització de treballs silvícoles no rendibles econòmicament encaminats a la posada en valor del bosc com estassades, aclarides i selecció de tanys en plançonedes, eliminació o acordonament de restes forestals.

En el cas de les explotacions agrícoles i ramaderes, les subvencions estan destinades a actuacions de rehabilitació o millora d’instal·lacions o edificis directament vinculats i destinats a aquestes  activitats per a la instal·lació de serveis bàsics per a l’explotació i arranjament o construcció d’estructures exteriors com ara camins, sèquies, basses, tanques, parets seques i similars.

Les subvencions a empreses de serveis estan destinades a incorporar millores en la gestió eficient de l’aigua i, en general, a la gestió ambiental dels recursos, així com per despeses associades a la legalització d’instal·lacions i a la millora de la seva accessibilitat.

Així mateix, les subvencions per a instal·lacions tèrmiques de biomassa i l’eficiència-estalvi energètic en edificis, aquestes han de complir amb les exigències de caràcter general sobre la utilització de tècniques, tecnologies i sistemes que impliquin concebre el disseny arquitectònic de manera sostenible, amb una millora de l’eficiència energètica, reducció de les necessitats energètiques dels edificis, estalvi d’energia i augment de la capacitat de capturar l’energia solar o de generar la pròpia energia amb la incorporació d’energies renovables.

L’àmbit de les actuacions es corresponen amb els municipis inclosos en el Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Garraf, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola, Parc del Foix, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc del Castell de Montesquiu i Espai Natural de les Guilleries-Savassona,

Podeu consultar les Bases de la convocatòria en aquest enllaç


 

Relacionats

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Article

El 24 de juliol de 1972 una resolució del Ministeri de l’Habitatge aprovava el Pla especial de protecció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 2.655 hectàrees protegides, i esdevenia així el primer parc natural espanyol protegit mitjançant la legislació urbanística vigent, el primer dels espais naturals de la província de Barcelona protegit per un pla especial i l’únic promogut i gestionat fins aleshores  per un organisme de l’Administració local. Va ser la primera protecció després de la creació dels primers parcs nacionals el 1918. El gruix de la celebració d’aquesta efemèride es farà el 23 i 24 de novembre en la X Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que tindrà lloc a Sant Vicenç de Castellet.

Notícia

La quarta edició de la cursa de plogging, que va comptar amb cent vuitanta corredors i corredores repartides en vint-i-tres equips, recapta 15.550 euros per a disset entitats ambientals de Catalunya.

Butlletí