L’art urbà, un nou llenguatge per promoure el reciclatge

Font: L'actual.cat

19/03/2019 - 11:20
Guardonats, jurat i representants institucional dels ens locals, durant l'entrega de premis - F.Muñoz

Guardonats, jurat i representants institucional dels ens locals, durant l'entrega de premis - F.Muñoz

El castellarenc Marc Torrecilla guanya el premi al millor grafit de la campanya ‘Excuses o separes’ del Consorci per a la Gestió de Residus

Castellar del Vallès ha acollit aquest 20 de febrer el lliurament dels guardons del Concurs de Grafits de la campanya “Excuses o separes”. Aquesta iniciativa, del Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, s’emmarca en la programació d’activitats de sensibilització que va posar en marxa l’ens comarcal el novembre passat. Tot plegat, per tal d’incentivar el reciclatge en els ciutadans que encara no han fet el pas.

En referència al concurs de grafits,  l’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que es tracta d’una campanya “innovadora, que ha significat apostar per l’art urbà, per nous llenguatges per tal de poder dirigir el missatge del reciclatge cap al col·lectiu de la gent jove”En aquest sentit, l’artista sabadellenc Werens, conegut pels seus grafits,  i membre del jurat del concurs, ha valorat positivament aquest tipus d’iniciatives “que ajuden a normalitzar els grafits des de les institucions públiques”.

Val a dir que la convocatòria artística per participar en el certamen va comptar amb un alt grau de participació, fet que va motivar els organitzadors a ampliar les categories del concurs. Tal com ha explicat  la directora tècnica del Consorci per a la Gestió de Residus, Concha Zorrilla, davant de l’allau de propostes artístiques, van decidir establir dues categories, la dels artistes professionals i la dels centres escolars.  “D’aquesta manera hem volgut reconèixer l’esforç i el compromís de les escoles. Són el futur”, ha afegit Zorrilla.

Cal destacar que l’acte institucional de lliurament dels guardons ha comptat amb l’assistència del jurat del concurs, l’artista Werens, la representant de l’Agència de Residus, Teresa Guerrero, i la directora tècnica del Consorci per a la Gestió de Residus, Concha Zorrilla. També hi ha participat el president del Consorci per a la Gestió de Residus, Ricard Torralba, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i una representació de la resta de municipis de la comarca que participen en aquesta campanya.

Torrecilla rep el guardó de mans de l’artista Werens i de l’alcalde Ignasi Giménez || F.Muñoz

Guardó per a Marc Torrecilla
Quant als guardons, s’han atorgat quatre accèssits a tres escoles i un esplai, de Rellinars, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans i Sant Quirze.  El premi consisteix en un xec regal de 400 euros per fer efectiu a la cooperativa Abacus. En referència a la categoria de professionals, el tercer i el segon premi, dotats de 500 euros i 1.000 euros respectivament, han anat a parar a projectes artístics de Vacarisses i Polinyà.

El primer premi, però, s’ha quedat a Castellar del Vallès. El jove artista local Marc Torrecilla,  de 20 anys, que signa les seves creacions com a Maten, s’ha emportat els 1.500 euros del guardó al millor grafit.  Sota el títol Canalització ecològica, Torrecilla ha elaborat un mural que es troba a la plaça Major, a les escales que la connecten amb el carrer Major. “El meu grafit es basa en el concepte del reciclatge de les restes orgàniques, i en el de l’energia. El grafit va néixer en un altre context, però ha florit com un art”, ha detallat l’artista local.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Butlletí