Roda de Berà duu a terme activitats d’educació mediambiental a les escoles

Font: Diari T21

12/03/2019 - 10:06

L’Ajuntament continua fomentant l’educació ambiental a les escoles. L’àrea de Medi Ambient, encapçalada per Isabel Mondéjar, ha tornat a posar en marxa el programa d’educació ambiental a les escoles Cucurull i Salvador Espriu, amb l’objectiu de fomentar entre els escolars actituds de respecte i conservació envers el medi ambient i la natura.

La iniciativa, enguany en la seva vuitena edició, té una molt bona acollida entre l’alumnat i el professorat. Més de 350 nens i nenes, des dels tres anys i fins a sisè curs, poden gaudir dels recursos educatius que el personal de la regidoria porta a terme cada any, encarregat de coordinar i oferir les diverses activitats.

Els objectius fixats s’aconsegueixen mitjançant activitats i tallers molt didàctics i amens a l’aula, i es combinen amb sortides a la pedrera de l’Elies, al Cucurull, a la platja Llarga i a la Deixalleria Municipal. D’una manera divertida mostraran maneres senzilles i adaptables a la seva vida quotidiana per tal que els infants, i per extensió les seves famílies, puguin aprendre a aportar el seu granet de sorra i tenir cura del medi ambient.

Aquest matí el torn ha estat per als alumnes de primer curs de l’escola El Cucurull amb una activitat sobre les abelles de la mel. Aquest taller es fa amb una caixa d’observació d’abelles, on els infants han pogut veure de ben a prop les abelles de la mel i descobrir com treballen. Els nens i nenes, en grups de tres, han hagut de trobar a la reina, han vist com és un quadre de mel, un quadre de cria, i els diferents estats larvaris de les cries. Finalment, han après sobre algunes eines que fan servir els apicultors, com ara un fumador o l’uniforme de protecció.

Els tallers i les sortides s’allargaran fins el mes de maig.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí