El Centre de Neteja del Parc de Joan Miró de Barcelona rep la certificació Hojas Verdes del GBCE

Font: Ajuntament de Barcelona

12/03/2019 - 10:00

El Green Building Council España (GBCE)  considera que un edifici sostenible ha de complir amb les cinc Ps: persones, com qualitat de vida i benestar; prosperitat, com a desenvolupament econòmic local i just; planeta, com protecció al nostre entorn; pau, com concòrdia i harmonia i pacte, com implicació i compromís entre tothom.

El passat 15 de febrer Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia Urbana, va recollir el certificat Hojas verdes  que el GBCE ha atorgat al Centre de Neteja del Parc de Joan Miró.

El nou Centre de Neteja del Parc de Joan Miró, que es va inaugurar el maig de 2018 com una instal·lació sostenible i funcional, centralitza els serveis de recollida de residus de la via pública de la Nova Esquerra de l’Eixample. L’edifici incorpora mesures d’eficiència energètica per reduir l’impacte ambiental que l’han fet mereixedor d’aquesta distinció.

Així, el GBCE ha destacat en la seva avaluació de l’edifici la ubicació del Centre de Neteja, la qualitat ambiental de l’interior (tenint en compte l’aire, la llum, el soroll i el confort), així com la gestió eficient dels recursos en termes de consum d’energia, aigua i materials. També s’ha tingut en compte la integració social de l’edifici (l’accessibilitat, la formació i la comunicació del centre) i la qualitat tècnica dels sistemes de monitorització, documentació i manteniment).

Seguint la línia d’altres centres de neteja situats al subsòl, com a Horta o a Sant Gervasi, el nou parc de la Nova Esquerra de l’Eixample compleix amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica que contribueixen a reduir-ne l’impacte ecològic i ambiental. El soterrament facilita l’aïllament tèrmic i acústic de les instal·lacions de manera natural, fet que condueix a reduir el soroll en l’àmbit del parc i evitar molèsties al veïnat. A més, les instal·lacions disposen d’un sistema d’energia geotèrmica, il·luminació de baix consum i aprofitament d’aigües freàtiques. Així mateix, s’han reutilitzat els materials procedents de l’enderroc de l’antiga plaça per construir el revestiment de part de la façana.


 

Relacionats

Acte
27/06/2019 - 19:00
Museu de Ciències Naturals de Barcelona. pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum).
Notícia

El nou pla defineix un model basat en dos eixos fonamentals: la preservació de la biodiversitat i la potenciació dels serveis ecosistèmics en el marc d’una gestió dinàmica i adaptativa. Els espais lliures s’incrementen en una superfície de més de 700 ha i es projecta una nova estratègia per a l’ús públic.

Acte
11/05/2019 - 09:00
Moll de la Marina. Barcelona

Butlletí