Tarragona millora la neteja i recollida de residus amb la incorporació de 18 vehicles

Font: Ajuntament de Tarragona

07/03/2019 - 16:01

La millora del servei per un millor preu ha estat possible gràcies a la combinació de dos factors. En primer lloc, a la finalització de l'amortització de 27 vehicles i d'altra banda, la progressiva substitució de 119 illes de contenidors soterrats per contenidors de superfície, que ens donen un servei més eficient i ràpid, que a partir de finals d'any ha de permetre l'homogenïtzació dels serveis de recollida i tipus de contenidor a tot el terme municipal i l'optimització de la despesa.

La recollida de residus, neteja viària i platges renova i amplia aquest 2019 part de la flota de vehicles amb l'objectiu de millorar el servei.

Aquest 2019 s'incorporaran progressivament al carrer 18 nous vehicles, 7 de recollida de residus i 11 de neteja viària, 11 dels quals ja estan actualment al carrer. Tenint en compte que hi ha altres vehicles obsolets que seran retirats del servei, el 2019 acabarà amb 8 vehicles en servei més que al 2018.

L'adquisició d'aquests nous vehicles, unida a diferents modificacions dels serveis de neteja, han de suposar un major rendiment en la neteja de la ciutat en diferents aspecets. En concret:

  • S'incrementa la neteja dels carrers amb aigua.
  • S'amplia el servei de neteja de solars municipals.
  • Es duplica la brigada de cartells i pintades.
  • Es redueix el servei de decapat (treure la capa d’impureses) per la seva poca eficiència.
  • S'augmenta la partida de neteja de festes i actes d'oci, en 10.000 euros/any.
  • S’incorporen un vehicles elèctrics a la brigada de neteja d'herbes
  • Es substitueix per un vehicle elèctric el vehicle de repàs de residus fora dels contenidors (que opera a la Part Alta).

La renovació de vehicles no suposarà un increment de la la despesa municipal a aquesta partida, sinó que comportarà un estalvi econòmic de 109.264,54 € respecte de l'any anterior.

La millora del servei per un millor preu ha estat possible gràcies a la combinació de dos factors. En primer lloc, a la finalització de l'amortització de 27 vehicles (14 de neteja viària i 13 de recollida) que l'Ajuntament de Tarragona ha estat finançant des de l'any 2006. D'altra banda, la progressiva substitució de 119 illes de contenidors soterrats per contenidors de superfície, que ens donen un servei més eficient i ràpid, que a partir de finals d'any ha de permetre l'homogenïtzació dels serveis de recollida i tipus de contenidor a tot el terme municipal i l'optimització de la despesa.
 

Detall nous vehicles

A continuació s’ofereixen el detall de la tipologia dels 18 vehicles que s’incorporaran. En primer lloc, els 11 vehicles del servei de neteja:

  • 3 esbandidores de voreres d'alta pressió d'1,5 m³ de capacitat o similar.
  • 2 fregadores de voreres de 2 m³ de capacitat o similar.
  • 4 escombradores esbandidores duals de 4 m³ amb tercer braç d'escombrat i insonoritzades.
  • 2 porters elèctrics.

I aquest és el detall dels 7 nous vehicles del servei de recollida de residus:

  • 3 vehicles tipus bagul de 4,5 m³ de capacitat pel servei de repàs de contenidors o milar.
  • 1 vehicle caixa oberta amb plataforma i grua pel servei de recollida de voluminosos.
  • 2 vehicles de recollida de contenidors de superfície.
  • 1 rentacontenidors de superfície.

L'import total del contracte de l'Ajuntament de Tarragona amb l'adjudicatària del servei de neteja i recollida, Fomento de Construcciones y Contratas, és de 19.566.914,46 €.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Ple aprova el projecte per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, una planta de cogeneració i punts de càrrega de vehicles.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí