Nou projecte LIFE: “AGRICLOSE” del DARP, amb la finalitat de promoure noves estratègies de fertilització

Font: Enginyers Agrònoms de Catalunya

04/03/2019 - 12:07

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa un nou projecte LIFE anomenat AGRICLOSE, que té la finalitat de promoure noves estratègies de fertilització que permetin millorar la gestió dels subproductes provinents del tractament dels purins.

  • Innovació tecnològica: Adaptació d’equips a l’aplicació de fraccions líquides i sòlides
  • Noves estratègies de maneig: Gestió de dejeccions, estratègies de fertilització i solucions per al compostatge
  • Millora ambiental: Augment de la matèria orgànica del sol i 30% de reducció d’emissions amoniacals
  • Millora en l’ús de recursos: Reducció d’un 30% de fertilitzants nitrogenats
  • Impacte directe: Sobre més d’1 milió de m3 de purí tractat a Catalunya

Més informació
Podeu veure més informació sobre el projecte a la seva pàgina web LIFE AGRICLOSE, on us podeu donar d’alta al butlletí per estar al dia de les notícies i activitats que aniran organitzant.


 

Categories: 

Relacionats

Article
La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia, elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el CREDA, vol ajudar les empreses agroalimentàries en l’elaboració i la implantació d’un Pla contra les pèrdues i el malbaratament d'aliments.

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Butlletí