El Parc de la Timba de Cervelló millora la seva biodiversitat

Font: Ajuntament de Cervelló

04/03/2019 - 09:28

El Parc de la Timba de Cervelló és un dels 52 parcs metropolitans que ha millorat la seva varietat d’espècies gràcies a les diferents actuacions que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha elaborat durant els darrers dos anys en aquests tipus d'equipaments i que formen part del Pla de millora de la biodiversitat a la xarxa de parcs i platges metropolitans. Concretament al Parc de la Timba, el passat mes de novembre, es van col·locar 4 caixes niu i 2 menjadores per a ocells insectívors.

Les caixes niu pretenen oferir una cavitat apta perquè espècies com les mallerengues o el pit-roig puguin construir el seu hàbitat. Actualment hi ha més de 300 dins la XPM i abans de primavera l’AMB preveu instal·lar-ne 250 més en els diferents parcs.

Segons informa l’AMB, el Pla de millora augmenta la biodiversitat dels parcs i platges i millora la qualitat de vida i la salut de les persones. D’aquesta manera, els parcs també es converteixen en espais que afavoreixen la salut física i psíquica i esdevenen espais de trobada, esbarjo, aprenentatge i sensibilització ambiental.

El Pla també recull un total de 18 recomanacions relacionades amb l'educació ambiental, la ciència i la participació ciutadana, i inclou totes les activitats pedagògiques que es fan en aquests espais oberts destinats a escoles i famílies: Jugatecambiental, cicle d'activitats, programes educatius i projectes participatius. A Cervelló, la propera edició de la Jugatecambiental començarà el mes de febrer vinent.

Categories: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Butlletí